Rôzne

Vlaky so špičkovými službami: Z Bratislavy na východ budú premávať moderné ícečká!

Najväčší súkromný osobný železničný dopravca v Česku a na Slovensku RegioJet plánuje vstup do vnútroštátnej diaľkovej dopravy na Slovensku na trase Bratislava-Košice od 14.decembra. Predĺži tiež doterajší spoj z Prahy do Košíc. Cestujúci sa môžu tešiť na špičkové služby a vysoký komfort cestovania.

Ilustračný obrázok k článku Vlaky so špičkovými službami: Z Bratislavy na východ budú premávať moderné ícečká!
Zdroj: TASR

Od decembra je naplánovaná prevádzka na trase Bratislava – Žilina – Košice štyroch párov spojov, ktoré chce dopravca spojiť aj s linkou Žilina – Olomouc – Praha. Doterajší spoj z Prahy, ktorý končí v Žiline, bude tiež predĺžený do Košíc.

Cestujúci by sa tak od 14. decembra tohto roka mali na trase Bratislava – Žilina – Košice stretávať s vlakmi IC RegioJet v typicky žltej farbe so špičkovými službami na palube, ako sú káva a iné nápoje zdarma, prístup k internetu zdarma, možnosť sledovania desiatok filmov, počúvania hudby, čítania elektronických kníh na zábavnom portáli, denná tlač a ďalšie tlačoviny zdarma, či možnosť zakúpenia palubného občerstvenia za nízkonákladové ce­ny.

V každom voze bude stevard alebo stevardka, ktorí sa budú starať o obsluhu zákazníkov a členov palubného personálu doplnia tiež baristi pripravujúci občerstvenie. „Na prevádzku vlakov využije RegioJet moderné klimatizované vozne pre rýchlosť až 200 kilometrov za hodinu s modernými koženými sedadlami v triede Relax, kupém pre šiestich cestujúcich v triede Štandard alebo špeciálnym Business kupé pre štyroch cestujúcich. V ponuke tiež budú detské kupé či veľká herňa pre deti vybavená detskými knižkami, hrami, stavebnicami, či audiovizuálnom technikou pre sledovanie rozprávok,“ informuje Radim Jančura, majitel holdingu Student Agency, do ktorého tiež patrí spoločnosť RegioJet.

Vlaky so špičkovými službami: Z Bratislavy na východ budú premávať moderné ícečk
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM