Rôzne

VIZUÁL vnútri: Humenné má nové špeciálne logo k 700. výročiu!

Cez víkend bolo v Humennom predstavené nové špeciálne logo mesta vytvorené pre oslavy 700. výročia prvej písomnej zmienky.

Ilustračný obrázok k článku VIZUÁL vnútri: Humenné má nové špeciálne logo k 700. výročiu!
1
Galéria

Uplynulú sobotu primátorka Humenného Jana Vaľová slávnostne predstavila nové logo mesta. Udialo sa tak počas slávnosti uvítania najmenších Humenčanov do života. Logo bolo špeciálne vytvorené pre oslavy 700. výročia prvej písomnej zmienky o Humennom a používať sa bude výlučne počas tohtoročných osláv. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Ako ho následne opísala, základ loga tvorí modrá farba, čo zodpovedá farbe erbu mesta. Do modrého pozadia je aplikovaný zlatý lev, ktorý predstavuje ochrancu mesta. „Lev bol základným prvkom erbu rodu Drugethovcov, ktorí žili kedysi v miestnom kaštieli a stále zdobí ako socha vstupné brány tohto kaštieľa. Lev je tiež ľahko zapamätateľným symbolom mesta,“ vysvetlila Dochánová s tým, že jeho profil sa v logu pozvoľna mení do číslice 700, ktorá je odkazom na prvú písomnú zmienku o meste. „Okrem toho lev drží zlatý kľúč ako náznak otvorenosti mesta pre všetkých,“ doplnila.

Logo podľa slov primátorky vytvoril umelec pochádzajúci z nášho partnerského chorvátskeho mesta Šibenik, Zvonimir Vila. Umelcove korene siahajú až na východné Slovensko, preto v minulom roku prijal pozvanie a prišiel si mesto obzrieť. "Na základe množstva vizuálov, ktoré ho v Humennom očarili, vytvoril toto reprezentačné logo,“ uviedla ďalej Vaľová a doplnila, že s umelcom plánujú spolupracovať aj pri tvorbe známky, kresieb a rytín, ktorými sa preslávil nielen vo svojej vlasti.

Oslavy sedemstého výročia prvej písomnej zmienky o meste Humenné odštartovali začiatkom januára XIX. Reprezentačným a charitatívnym plesom mesta Humenné a pokračovať budú počas celého roka sprievodnými programami, pričom vyvrcholenie výročných osláv je naplánované spolu so slávnostným otvorením nového futbalového štadióna na september tohto roka.

Titulné foto: ilustračné

Nové logo Humenného, vytvorené k 700. výročiu prvej písomnej zmienky o meste
1
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM