Tomáš Šuhajda Kultúra

Najkrajší kalendár Slovenska: Fotilo sa aj v Humennom, pozrite si to

Včera sme vás informovali o víťazstve Prešovského samosprávneho kraja v súťaži o najkrajší kalendár Slovenska 2013. Jeho súčasťou je aj fotografia z Humenného.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajší kalendár Slovenska: Fotilo sa aj v Humennom, pozrite si to
Zdroj: Dnes24.sk

V tohtoročnom kalendári s názvom Celý svet je divadlo zachytil fotograf Jano Štovka hercov v divadelných kostýmoch na rôznych miestach v regióne.

Fotografia z Humenného

V kalendári sa objavila aj fotografia z Humenného – židovský cintorín z lokality Hubková. „Som rodený Humenčan a ako deti sme chodili na branné cvičenia na Hubkovú. Vedel som preto o tomto zaujímavom mieste,“ vysvetľuje autor fotografie Jano Štovka, ktorý v Humennom strávil polovicu svojho života.

Smrť z muzikálu František z Assisi

Na fotografii je herečka Valika Furjesová (Sninčanka) v postave Smrti z muzikálu František z Assisi. Ide pritom o azda najúspešnejší muzikál v histórii Divadla Jonáša Záborského v Prešove. „Je jedno či sme bieli, čierni, židia, kresťania, ateisti – smrť vždy zvíťazí a zatancuje si svoj víťazný „tanec smrti“ na našich hroboch,“ priblížil posolstvo fotografie Jano Štovka.

V kalendári sa taktiež nachádza fotografia, ktorá zachytáva vodárenskú nádrž Starina. Táto fotografia navyše získala ocenenie v prestížnej svetovej fotografickej súťaži.

Fotografie nám poskytol ich autor Jano Štovka.

Zábery z víťazného kalendára PSK
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM