Rôzne

Viete o nich? 3 miesta v okolí Humenného, kde si milovníci zvierat prídu na svoje

Aj keď priamo v Humennom nie je zoo, v neďalekom okolí sú miesta, kde môžete vidieť rôzne zvieratá. Vybrali sme pre vás z nich tri takéto lokality.

Ilustračný obrázok k článku Viete o nich? 3 miesta v okolí Humenného, kde si milovníci zvierat prídu na svoje
Zdroj: TASR

Vybrali sme pre vás tri tipy na miesta, kde aj vaše deti odložia mobily a spriatelia sa so zvieratami. Vydajte sa s rodinou či priateľmi do lákavých lokalít, v ktorých vám spríjemnia deň zvieratá.

Jazdiareň pod Vihorlatom

Ak milujete kone a radi by ste si na nich aj zajazdili, v Kamienke nájdete Rekreačný a jazdecký dvor pod Vihorlatom. Na svoje si pritom prídu aj menej skúsení, začiatočníkov to tam rovno naučia. K dispozícii sú celoročné výuky. Obec je od Humenného vzdialená 10 kilometrov.

A túto lokalitu majte na pamäti aj o pár mesiacov neskôr… Zažiť v zimnom období vďaka tomuto ranču sa totiž dá aj jazda, akú zaiste absolvoval doteraz málokto – jazda na psom záprahu naprieč Vihorlatom.

Pštrosia farma v Starom

V 13 kilometrov vzdialenej dedine chovajú najväčších žijúcich vtákov na svete. V obci Staré nájdete pštrosiu farmu. Pštrosy, ktorých tam uvidíte, sa bežne vyskytujú v Afrike a západnej Ázii. Zbadať ich môžete vo výbehu, kde pri vašom príchode hneď spozornejú.

Pred pštrosmi sa však je potrebné mať aj na pozore. Tieto vtáky majú veľkú silu v nohách a ich kopnutie môže byť nebezpečné.

Mini zoo v Snine

Súčasťou animoterapeticko-jazdeckého centra v 21 kilometrov vzdialenej Snine je aj mini zoo. Čo je tam k videniu? Okrem koní aj mnohé ďalšie tradičné domáce zvieratá ako kravy, ovce, kozy, prasatá a rôzne druhy hydiny. Okrem toho môžu návštevníci pozorovať tiež oslíka, pštrosa, pávy či bažanty.

No nielen to. Nachádzajú sa tam aj v našich končinách vnímané ako netradičné druhy. Ide napríklad o quessantské miniovečky, anglonubijské kozy, burgundské králiky, nandu pampového či čílske veveričky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM