Rôzne

Viete, kde to je na Zimnej? V Humennom pomenovali 4 nové ulice!

Humenčania, kam by ste išli, ak by vás niekto vyslal na Zimnú ulicu? Zrejme neviete, lebo v Humennom práve len v týchto dňoch pomenovali štyri nové ulice.

Ilustračný obrázok k článku Viete, kde to je na Zimnej? V Humennom pomenovali 4 nové ulice!
Zdroj: Dnes24.sk

Jarná, Letná, Jesenná a Zimná ulica. Toto sú názvy nových ulíc v Humennom. Predmetné ulice, ktoré nemali doteraz určené názvy, sa nachádzajú v juhovýchodnej časti mesta medzi lokalitami Valaškovce, Podskalka a Sídlisko pod Sokolejom. Alebo inak, nachádzajú sa po pravej strane hlavnej cesty v smere Humenné – Porúbka, nasledujúc po Lúčnej ulici.

Zakreslené sú v Zmenách a doplnkoch ÚPN – Z Humenné Pod Sokolejom, Súbor RD – ul. Na Podskalku. „Potreba určiť názvy týchto nových ulíc vydaním všeobecne záväzného nariadenia vyplynula aj z potreby občanov, ktorí majú v danej lokalite postavený rodinný dom, ale i výhľadovo prihliadnutím na predpokladanú ďalšiu výstavbu rodinných domov v tejto lokalite, taktiež zo skutočnosti, že súčasné označenie stavieb súpisnými číslami, bez uvedenia názvu ulice je neprehľadné, čo môže v prípade potreby zásahu záchranných zložiek,spôsobiť ohrozenie zdravia obyvateľov alebo škody na majetku,“ píše sa v dôvodovej správe, ktorú mali pred sebou poslanci Mestského zastupiteľstva v Humennom počas stredajšieho rokovania, na ktorom o tomto VZN hlasovali.

Vypracované boli pritom tri alternatívy určenia s názvami týchto ulíc, ktoré boli v januári prerokované komisiou dopravy a mestskej zelene. Tá predostrela mestským poslancom práve alternatívu Jarná, Letná, Jesenná a Zimná ulica, pričom zastupiteľstvo ju odkleplo.

Výhrada sa počas rokovania však našla a to konkrétne v podaní poslanca Michala Babina. „Nechcel by som bývať na Zimnej ulici,“ zauvažoval a navrhol, aby sa táto volala Ulica Zdenky Schelingovej. Podporu väčšiny poslancov však nenašiel. „Lepšie, ako by to mala byť Teplá ulica,“ zavtipkoval na margo toho poslanec Ivan Hopta.

Ďalšími alternatívami, ktoré prerokovávala spomínaná komisia, boli Jedľová, Smreková, Borovicová, Cédrová ulica a Gazdovská, Slnečná, Kvetná, Stromová ulica.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM