Tomáš Šuhajda Rôzne

Video z filmového festivalu v Benátkach: Zažite ho očami Jasenovčanky Nikoly

Nikola bola súčasťou jedného z najprestížnejších filmových festivalov plného hviezd a zo všetkých útržkov, ktoré natočila, dala dokopy interesantné video.

Ilustračný obrázok k článku Video z filmového festivalu v Benátkach: Zažite ho očami Jasenovčanky Nikoly
Zdroj: giornate degli autori

„Meryl Streep, Scarlett Johansson, Adam Driver, Joaquin Phoenix, Timothee Chalamet, Brad Pitt, tí všetci sa aspoň raz našli v mojom hľadáčiku,“ zareagovala na našu otázku, aké hviezdy stretla na Benátskom filmovom festivale, Nikola Čabáková z Jasenova.

Mladá študentka z okresu Humenné bola totiž súčasťou 76. ročníka tohto najstaršieho filmového festivalu na svete. A to ako členka poroty pre filmovú kategóriu Giornate Degli Autori a tiež ako filmový delegát za Slovensko pre cenu Lux film prize, udeľovanú Európskym parlamentom.

Zážitky však pre ňu zďaleka neboli len o spomínaných hviezdach filmového plátna. „Jedným z najkrajších cinematických zážitkov vôbec bola jedna z prvých premiér, ktoré sme absolvovali, kedy bola celá porota, medzi nimi aj ja, predstavená moderátorom v obrovskej sále a vo svetle reflektorov, sprevádzaná nadšeným potleskom publika. Hneď po nás sa postavili režisér, producent, scenárista, nakráčali herci v krásnych róbach a oblekoch a na moment som sa skutočne cítila súčasťou toho celého veľkého kolotoča nazývaného šoubiznis,“ zaspomínala si Nikola na chvíle, ktoré ju dostali.

Celý rozhovor o tom, ako sa vlastne na festival do Benátok dostala, o dychvyrážajúcich filmoch, ale aj o jej osobných ambíciách nájdete tu.

Keď sme Nikolu požiadali o nejaké fotky z festivalu, odvetila, že ona sama ich veľa nenafotila, vyžadované od nich totiž boli pravidelné vlogy. A zo záberov, ktoré počas pobytu v Benátkach mobilom natočila, dala dokopy aj krátke no zaujímavé video. Pozrite si ho.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: Facebook

Ak by ste mali problém so zobrazením videa, nájdete ho aj TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM