Rôzne

VIDEO: Prezident Kiska zavítal do Humenského okresu. Prvýkrát v živote sedel v tanku

Prezident SR Andrej Kiska, ktorý je zároveň hlavným veliteľom Ozbrojených síl SR navštívil Vojenský výcvikový priestor Kamenica nad Cirochou.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Prezident Kiska zavítal do Humenského okresu. Prvýkrát v živote sedel v tanku
5
Galéria
Zdroj: TASR

Vo Vojenskom výcvikovom priestore Kamenica nad Cirochou bol okrem Andreja Kisku prítomný aj minister obrany SR Peter Gajdoš. Ten prezidentovi spolu s vojakmi predstavil spôsobilosti tankovej roty 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov. Súčasťou ukážok boli aj streľby z tanku.

Andrej Kiska poznamenal, že vždy, keď navštívi vojenský ústav, vojaci mu chcú predviesť, akú majú techniku, čo sa s ňou dá robiť a čo nie. A tentoraz si odniesol aj nevšednú skúsenosť. „Prvýkrát v živote som sedel v tanku. Dokonca som ho mohol chvíľku riadiť,“ poznamenal s tým, že tankisti to nemajú jednoduché. „Ale ako povedali, vždy všade máme prednosť, takže vždy, keď sa presúvame po nejakom teréne, vieme, že ho určite zdoláme,“ doplnil.

Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková, VVP Kamenica nad Cirochou je súčasťou Vojenského obvodu Valaškovce, ktorý vznikol v roku 1933, pričom je 100-% majetkovo vysporiadaný a je vo vlastníctve štátu. „VVP Kamenica nad Cirochou slúži na komplexné zabezpečenie výcviku Ozbrojených síl SR. Poskytuje najmä podmienky na streľbu z ručných, tankových a vrtuľníkových zbraňových systémov, taktiež slúži na výcvik BVP (bojové vozidlo pechoty, pozn. red.). Okrem toho v ňom prebiehajú aj súčinnostné výcviky s Hasičským a záchranným zborom Humenné a Policajným zborom SR,“ vysvetlila. Capáková ďalej uviedla, že plnenie úloh VVP Kamenica nad Cirochou zabezpečuje 15 profesionálnych vojakov a 36 zamestnancov Ministerstva obrany SR v nepretržitom režime.

Prezident SR Andrej Kiska pred návštevou výcvikového priestoru položil v centre Kamenice nad Cirochou veniec k Pamätníku obetiam padlým v II. svetovej vojne.

OBRAZOM: Andrej Kiska navštívil vojenský priestor v Kamenici nad  Cirochou
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM