Rôzne

VIDEO: Prešli sme sa po humenskom parku, ktorého obnova stála takmer 174 tisíc

Parčík na Ulici osloboditeľov v Humennom je po veľkej obnove už dostupný pre verejnosť. Pozrite si zábery z miesta. Ako sa vám pozdáva?

Zdroj: Dnes24.sk

Už ste ho videli v novom šate? Park na Ulici osloboditeľov, kde sa zrekonštruovala plocha v celkovej výmere 3 800 metrov štvorcových a ktorého obnova stála mesto takmer 174 tisíc eur.

Ako informovala humenská radnica, záhradní architekti vypracovali projektový plán, ktorý zahŕňal realizáciu extenzívnej výsadby trvaliek a okrasných tráv s pôsobnosťou počas všetkých ročných období v 3 centrálnych záhonoch, ktoré vítajú návštevníkov parku z každej strany (cibuľoviny sa v tomto prípade budú sadiť až v jeseni), výsadbu 24 kusov nových stromov a kríkov, ktoré majú nahradiť 13 kusov poškodených drevín, výsev parkového trávnika a centrálny kvetinový záhon v strede parku.

„Revitalizačné práce v parku zabezpečili aj nové osvetlenie, a to 9 kusov líniových svietidiel, 21 kusov verejného osvetlenia na stožiaroch, 5 kusov bodových svietidiel nad terénom a 1 bodové svetlo umiestnené v dlažbe. Okrem toho tu pribudlo 15 kusov kovových lavičiek, 9 kusov betónových lavičiek, jeden stojan na bicykle a 5 odpadkových košov a 5 košov na psie exkrementy,“ priblížila humenská radnica.

A keďže oplotenie staveniska bolo v pondelok už odstránené, spomenuté si zblízka na vlastné oči môže pozrieť aj verejnosť. Ak nemáte cestu okolo, nevadí, prejdite sa týmto parkom prostredníctvom nášho videa alebo aj fotogalérie.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Humenský parčík na fotkách: Už ste ho videli v novom šate?
15
Galéria
Páči sa vám obnovený park na Ulici osloboditeľov?

nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM