Tomáš Šuhajda Rôzne

VIDEO: Od Humenného až po Barcelonu. Lukáš jazdí na korčuliach už 20 rokov

Pozrite si video plné pozoruhodných kúskov, ale aj tvrdých pádov. Video, ktoré opisuje niekoľkoročný príbeh Humenčana Lukáša (31) v necelých troch minútach.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Od Humenného až po Barcelonu. Lukáš jazdí na korčuliach už 20 rokov
6
Galéria
Foto: Archív Lukáš Sládek

Kolieskové korčule si prvýkrát obul vo svojich dvanástich. Ako vtedy mnoho ďalších mladých Humenčanov, aj Lukáš Sládek strávil podstatnú časť svojho detstva na námestí pred Domom kultúry.

Koncom 90-tych rokov sa podľa Lukášových slov na námestí schádzali s korčuľami či skateboardami desiatky násťročných. Problémom nielen tých časov podľa neho bolo, že v meste neexistoval žiaden skatepark, alebo nejaké iné miesto, ktoré by pre takéto športy bolo určené.

V pätnástich odišiel na strednú do Košíc, kde potom vyštudoval aj vysokú školu. Stále jazdil, či už v Košiciach alebo cez víkendy doma v Humennom. No a skúšal to aj vo svete, v Prahe, USA…

„Celé tie roky sme aj s kamarátom skateboardistom bojovali za skatepark v Humennom. Chodili po úradoch, otravovali úradníkov, vypracovávali rôzne návrhy…“ vymenúva Lukáš. V roku 2007 bol v Humennom naozaj otvorený prvý skatepark, no podľa Lukáša s ich predstavami mal toho pramálo spoločné, aktuálne je navyše v dezolátnom stave.

Jazdil v Humennom a jazdí aj vo svete: Kolieskové korčule sú Lukášovou vášňou
6
Galéria
Foto: Archív Lukáš Sládek

Lukáš však medzičasom už skúšal svoje životné šťastie vo svete – v Taliansku, v Holandsku, aby sa napokon usadil v Prahe, kde aktuálne žije už skoro 6 rokov a živí sa ako letecký konštruktér. Okrem korčúľ sa vo svojom voľnom čase venuje aj foteniu a natáčaniu videí.

„Poslednú dobu domov chodievam tak 2–3-krát do roka, občas aj s návštevou,“ prezradil Lukáš to, ako často sa mu podarí navštíviť svoje rodné mesto.

A práve záberom z neho začína video, ktoré pokračuje zábermi najmä z Prahy, Barcelony či Berlína a ktoré vyobrazuje Lukášovu najväčšiu vášeň, ktorou sú kolieskové korčule.

Zdroj: Vimeo.com

Ďalšie Lukášove videá nájdete tu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM