toš Správy Samospráva

Veľké šetriace opatrenia v Humennom: Fontány bez vody, TU sa v noci nebude svietiť!

V snahe zmierniť dopady súčasnej situácie s novým koronavírusom na rozpočet samosprávy pristúpilo mesto Humenné k úsporným opatreniam.

Ilustračný obrázok k článku Veľké šetriace opatrenia v Humennom: Fontány bez vody, TU sa v noci nebude svietiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z nich je prerušenie dodávky elektrickej energie do lámp verejného osvetlenia v lokalitách s nízkym pohybom obyvateľov. Opatrenie vstúpi do platnosti v pondelok 6. apríla. Informuje o tom mesto na svojej internetovej stránke.

Pouličné lampy nebudú v čase od 23:00 do 5:00 hod. svietiť vo vybraných mestských častiach a uliciach, kde sa podľa samosprávy zaznamenal najnižší počet ľudí vo večerných hodinách

Týka sa to konkrétne mestských častí Dubník, Kudlovce, Poľana, Suchý Jarok, priemyselný park Guttmanovo a ulíc Gaštanová, Tolstého, Sninská, Orechová, Školská a Tyršova.

„Dúfam, že občania naše úsporné opatrenia pochopia. Robíme tak v záujme všetkých, ktorým záleží na šetrení verejných finančných prostriedkov v tejto ťažkej dobe,“ uviedol riaditeľ technických služieb (TS) mesta Milan Kuruc.

TS tento rok nebudú spúšťať ani Potok času, Fontánu lásky či fontány v mestskom parku, pozastavia tiež nákup kontajnerov na separovaný odpad a obmedzia i vodorovné dopravné značenie vrátane značenia parkovacích miest.

Ako ďalej informuje radnica, Správa športových a rekreačných zariadení (SŠaRZ) v Humennom taktiež predostrela návrhy úsporných opatrení. Odstavený je zimný štadión, pričom je otázne, kedy sa ľadová plocha opäť namrazí a či v tomto kalendárnom roku vôbec. Aktuálne sa nezakúpia skrinky, ktoré sa mali vymeniť v priestoroch šatní krytej plavárne.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM