Rôzne

Veľká víkendová akcia na Domaši: Čistenie brehov spestrí aj zážitkový program

Do predsezónneho upratovania brehov vodnej nádrže Domaša sa môže počas nadchádzajúceho víkendu zapojiť široká verejnosť. Súčasťou 2. ročníka podujatia bude kultúrny, zážitkový a v neposlednom rade aj ekovýchovný program pre deti.

Ilustračný obrázok k článku Veľká víkendová akcia na Domaši: Čistenie brehov spestrí aj zážitkový program
Zdroj: Dnes24.sk

Občianski aktivisti pozývajú v sobotu 26.4. do rekreačných stredísk Poľany a Eva – Holčíkovce, rybárov, podnikateľov, chatárov a ďalších ľudí z regiónu, ktorým záleží na čistote Domaše.

Vítané sú predovšetkým rodiny s deťmi. Za dobre vykonanú prácu sa ich organizátori chystajú odmeniť, a to nielen zaujímavým programom, ale aj chutným guľášom.

Atrakcie pre najmladších

Najmladší účastníci akcie sa môžu tešiť na nafukovacie atrakcie, trampolíny, maľovanie na tvár, športové aktivity pod taktovkou skautského oddielu, balónové modelovanie či divadelné predstavenie O kozliatkach. V kultúrnom programe v stredisku Poľany neskôr vystúpi prešovská hudobná skupina Žobráci.

Domaša pre deti, deti pre Domašu

Víkendové podujatie bude mať aj ekovýchovný charakter. Cieľom je vyčistenie brehov nádrže, no zároveň podnietenie záujmu mladých o ochranu prírody a životného prostredia. Mottom tohtoročného čistenia brehov nádrže je „Domaša pre deti, deti pre Domašu“.

Informuje o tom portál domasacity.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM