Správy

Vakcíny idú na dračku. Termíny v Humennom sú obsadené

Očkovacie centrum má dennú kapacitu 200 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Vakcíny idú na dračku. Termíny v Humennom sú obsadené
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Nemocnica v Humennom začala v pondelok s očkovaním zdravotníckych pracovníkov proti ochoreniu COVID-19. Ako vyplýva z registračného formulára na internetovej stránke korona.gov.sk, všetky termíny dostupné na tento týždeň sú v humenskej nemocnici už obsadené.

Ako informovala komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková, očkovanie v humenskej nemocnici sa realizuje vo vakcinačnom centre na ulici Nemocničná 7 v pavilóne A. Sú tam pripravené tri ambulancie s dennou kapacitou približne 200 zaočkovaných. Centrum bude otvorené v čase od 8.00 do 15.00 hod.

Aktuálne dostupné termíny na zaočkovanie sú určené pre zdravotníckych pracovníkov, osoby, ktoré profesionálne priamo alebo nepriamo zabezpečujú starostlivosť, transport a diagnostiku pacientov, zamestnancov zariadení sociálnych služieb a terénnych sociálnych pracovníkov.

Najprv dotazník

Fedáková pripomína, aby si záujemcovia o očkovanie vymedzili na proces zaočkovania dostatočne dlhý čas, keďže očkovaniu predchádza vyplnenie dotazníka, v ktorom sa posudzujú rizikové faktory, a po vakcinácii by mal zaočkovaný zotrvať v čakárni na pozorovaní približne po dobu 15 minút. „U rizikových skupín je táto doba predĺžená na 30 minút,“ doplnila Fedáková.

Podľa slov Kataríny Varechovej z ambulancie všeobecného lekára michalovskej nemocnice sú rizikovými pacienti s anamnézou alergických reakcií alebo imunitných ochorení. Alergikom preto odporúča vopred sa o očkovaní proti ochoreniu COVID-19 poradiť so svojím alergológom. „Samozrejme, neočkujeme osoby pri akejkoľvek prebiehajúcej akútnej infekcii, vyhnúť sa tiež treba očkovaniu v bezprostrednom období po operácii,“ dodala.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM