Zuzana Ročeňová Rôzne

V strediskách na Šírave už panuje čulý ruch: Budú sa tento rok meniť ceny?

Na letnú turistickú sezónu sa už všetci nepochybne tešia. Prípravy v strediskách na Zemplínskej šírave a Vinianskom jazere sú v plnom prúde a návštevníci sa majú na čo tešiť. Potešujúce je, že ceny ostávajú na vlaňajšej úrovni.

Ilustračný obrázok k článku V strediskách na Šírave už panuje čulý ruch: Budú sa tento rok meniť ceny?
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Rekreačné strediská Šíravy a Vinného už finišujú s prípravami na otvorenie letnej turistickej sezóny 2014, ktoré sa uskutoční 15. júna o 16:00 hod. v stredisku Medvedia hora.

Klokočovské prípravy v plnom prúde

V strediskách, ktoré spravuje obec Klokočov panuje čulý ruch. „Prípravy sú v plnom prúde, máme stredisko vykosené, bazén napustený. Robíme bežnú údržbu stredísk – sociálne zariadenia, pláže, údržba spŕch,“ priblížila situáciu Monika Hudačková, starostka obce Klokočov.

Návštevníkov, okrem vybavenosti strediska, vždy najviac zaujímajú ceny. Ceny ostávajú na tej istej úrovni ako boli minulý rok. Nemáme zámer ich znižovať, ale ani zvyšovať,“ prezradila starostka.

Cvičenie pod holým nebom

Aj ďalšie stredisko sa na sezónu poctivo pripravuje. „Momentálne sme vykosili všetky strediská, bazén je už vyčistený a napustený vodou. V plnej prevádzke bude už počas nasledujúceho víkendu a v lokalite Kaluža bude pre návštevníkov v nedeľu zadarmo,“ prezradil starosta obce Kaluža Ján Čuchran.

Ceny vstupného taktiež ostávajú na rovnakej úrovni ako vlani. Pre návštevníkov je prichystané aj tento rok cvičenie pod holým nebom. „Návštevníci si môžu v areáli bazénov zacvičiť na fitness stacionároch,“ doplnil Čuchran.

Kto ide pešo, neplatí

Vinianske jazero je už vykosené a pripravené na návštevníkov. „Rozšírili sme približne 250 metrov pláže, obnovili sme sociálne zariadenie, vynovili sme aj stanovištia pre plavčíkov a tento týždeň ešte osadzujeme prezliekárne, “ priblížil prípravy na sezónu starosta Vinného Jozef Kráľ.

V stredisku Hôrka ceny vstupov ostávajú tiež nezmenené. „Na jazere aj na šírave (stredisko Hôrka) vyberáme za parkovanie. Takže kto nechá auto pred strediskom, na parkovisku, ten neplatí nič. Chceme rekreantov naučiť, aby sa k tej vode trochu prešli.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM