Komunálne voľby

V novom mestskom parlamente budú v menšine: Zvolení kandidáti za SMER prezradili ciele

V komunálnych voľbách si Humenčania vybrali hlavu mesta a rozhodli aj o tom, kto bude súčasťou nového mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku V novom mestskom parlamente budú v menšine: Zvolení kandidáti za SMER prezradili ciele
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás už tesne po skončení volieb informovali, do 24-členného nového Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Humennom by podľa výsledkov volieb malo zasadnúť až 12 kandidátov koalície strán SaS, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), SME RODINA – Boris Kollár, SOĽ, SP, Progresívne Slovensko, SPOLU. Táto koalícia vo voľbách podporovala víťaza primátorských volieb Miloša Merička. Piati zvolení kandidáti kandidovali za SMER-SD, traja za KDH, dvaja za ÚSVIT a do mestského parlamentu bol zvolený aj jeden kandidát strany SNS a jedna kandidátka strany KSS.

Kým teda poslanci za SMER-SD tvorili v humenskom parlamente uplynulé štyri roky až polovicu, teraz budú vo výraznej menšine. Zvolení boli menovite Jana Andruchová, Michal Druga, Ondrej Múdry, Andrej Semanco a Dušan Sukovský. Každý z nich sedel na poslaneckej stoličke aj v tomto práve sa končiacom volebnom období. Aké sú ich ciele v novom zastupiteľstve?

„Našou snahou bude podieľať sa na participácii všetkých aktivít, ktoré budú pre občanov a v ich prospech. Boli by sme radi, keby noví členovia humenského parlamentu sa stotožnili s benefitmi, ktoré boli doteraz schválené pre občanov nášho mesta. Navrhnúť by sme chceli jednu novinku, a tou je participatívny rozpočet,“ uvádza sa v správe, ktoré za všetkých zvolených kandidátov za stranu Smer-SD poskytol pre portál Humenné 24 Ondrej Múdry.

Medzi svoje ďalšie ciele radia lacnejšie teplo pre Humenčanov, výstavbu nájomných bytov na sídlisku pod Sokolejom, výstavbu Domu penziónu na Dubníku, vybudovanie 3 multifunčných ihrísk, rekonštrukciu ciest a chodníkov, vybudovanie novej oddychovej zóny na Gaštanovej a  na Sídlisku III, dobudovanie ihriska s umelou trávou, vybudovanie hokejbalového ihriska, podporu návratu volejbalu do mesta a spracovanie koncepcie statickej a dynamickej dopravy.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM