Správy

V nemocnici v Snine sa už očkuje. Koľko zdravotníkov už dostalo vakcínu?

Vakcinácia zdravotníkov sa začala aj v sninskej nemocnici. Ako sa vyvíja situácia s pacientami s koronavírusom?

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici v Snine sa už očkuje. Koľko zdravotníkov už dostalo vakcínu?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V mestskej Nemocnici Snina, ktorá je jedným zo 43 lôžkových zdravotníckych zariadení v zozname subjektov hospodárskej mobilizácie v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu, zaočkovali v stredu (6. 1.) približne tretinu zdravotníkov. Ďalší prídu na rad vo štvrtok a piatok (7. a 8. 1.).

Potvrdil to konateľ zariadenia Andrej Kulan. „O 7.00 h sme začali očkovať, bol to prvý očkovací deň. Zaočkovali sme niečo cez 50 zdravotníkov. Nebola žiadna komplikácia, išlo to dobre,“ povedal s tým, že v nemocnici mali vopred vytvorený očkovací tím, pripravené priestory i chladničku, do ktorej vakcíny uložili. Podľa Kulana bude v nemocnici zaočkovaných spolu 147 zdravotníkov.

Zlepšuje sa to

Situácia v zariadení je podľa neho aktuálne stabilizovaná. „Pred dvoma – troma týždňami to bolo najhoršie, mali sme vtedy okolo 40 chorých zdravotníkov. Vtedy to bolo veľmi náročné. Aj pacientov sme mali veľa chorých. Aktuálne máme chorých asi 20 zdravotníkov a postupne sa vracajú do práce. Už je to lepšie, aj keď počet hospitalizovaných pacientov veľmi neklesá,“ vysvetlil Kulan.

Poukázal pritom na to, že nemocniční zdravotníci vykonávajú okrem starostlivosti o pacientov aj testovanie PCR a tiež antigénovými testami. Odberové miesto na antigénové testovanie sa nachádza hneď pri vstupe do areálu nemocnice a je v prevádzke počas pracovných dní od 10.00 do 14.00 hod.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM