Rôzne

V lete si prídu na svoje milovníci bicyklov a zábavy: Akcia, aká v Humennom ešte nebola!

Dvojkolesové bezmotorové tátoše si aj v našom meste získavajú čoraz viac priaznivcov. Ak sa vo vás navyše nachádza súťaživosť a chcete zažiť aj trochu zábavy a napätia, nasledujúce riadky by nemali ujsť vašej pozornosti.

Ilustračný obrázok k článku V lete si prídu na svoje milovníci bicyklov a zábavy: Akcia, aká v Humennom ešte nebola!
Zdroj: Dnes24.sk

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska aj tento rok pripravuje zábavno-súťažné podujatia v rámci série Cyklopátrania Prešovským krajom, ktoré sú pre cyklistov všetkých vekových kategórií.

V spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZ a HŠ), sa bude toto podujatie organizovať aj v Humennom a to 23. júla. Štart a cieľ je naplánovaný v penzióne Aston.

Aké sú pravidlá? Na štarte si cyklista zvolí kategóriu, v ktorej chce pretekať (muži/ženy jednotlivci, ženské/mužské dvojice, zmiešané dvojice). Do rúk dostane cyklista mapu s vyznačenými 15 bodmi, na ktoré sa má počas 5 hodinového limitu dopraviť na bicykli a získať pečiatku s bodovou hodnotou. Čím vyšší počet nazbieraných bodov, tým väčšia šanca na víťazstvo.

Každý cyklista si podľa chuti a schopností vyberie miesta, na ktoré sa vydá na bicykli. Podľa slov organizátorov to najdôležitejšie je vidieť kus krásneho kraja a zaujímavé miesta z chrbta bicykla v spojení so súťažením a zábavou. Body na trasách sú vždy zvolené tak, aby si na svoje prišli cyklisti každého stupňa náročnosti a výkonnosti.

Cyklopátrania 2016:

  • 25.6.2016 – Stropkov
  • 23.7.2016 – Humenné
  • 13.8.2016 – Ľubovnianske kúpele
  • 10.9.2016 – Prešov

Informácie pre Humenné 24 poskytol výkonný riaditeľ OOCR HZ a HŠ Vladimír Grešner.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM