Tomáš Šuhajda Samospráva

V kraji opravia cesty za vyše tri milióny: Úsek medzi Adidovcami a Udavským zhĺtne 650 000 eur

Prešovský samosprávny kraj (PSK) začína v týchto dňoch realizovať opravy regionálnych ciest za vyše 3,3 milióna eur. Najväčšie financie si vyžiada oprava cesty medzi obcami Adidovce a Udavské. Čítajte, ktoré úseky sa budú rekonštruovať v najbližšom okolí...

Ilustračný obrázok k článku V kraji opravia cesty za vyše tri milióny: Úsek medzi Adidovcami a Udavským zhĺtne 650 000 eur
Zdroj: TASR

Dva projekty zamerané na modernizáciu ciest II. a III. triedy v Prešovskom kraji sa začnú realizovať ešte pred zimnou sezónou.

Jeden projekt rieši modernizáciu desiatich úsekov ciest v oblasti Humenné, Svidník a Vranov nad Topľou v celkovej hodnote 1,84 milióna eur. Spolu ide o 13,25 km ciest III. triedy a 1,06 km cesty II. triedy medzi Palotou a Medzilaborcami.

Tieto úseky

Na komunikáciách III. triedy budú zmodernizované úseky na cestách Adidovce – Udavské, Ruská Volová – Klenová, Ďapalovce – Stropkov, Vyšný Kazimír – Tovarné, Šemetkovce – Ladomírová, Krišľovce – Stropkov, Vislava – Stropkov, Mestisko – Svidník a Miroľa – Krajná Poľana. Finančne najnáročnejší je úsek dlhý 2,6 km na ceste medzi obcami Adidovce – Udavské, ktorý si vyžiada takmer 650 000 eur.

Dodávateľ, spoločnosť Eurovia, plánuje začať práce už v najbližších dňoch a to v úsekoch Vyšný Kazimír – Tovarné a Šemetkovce – Ladomírová. Druhý projekt sa bude realizovať na opačnom konci kraja – v oblastiach Poprad a Stará Ľubovňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM