Rôzne

V Jasenove bude tento víkend rušno: Na festivale sa predvedie aj Polemic

Ani Jasenov neobídu oslavy 700. výročia prvej písomnej zmienky o obci. Tie sa uskutočnia už tento víkend. A program je viac než zaujímavý...

Ilustračný obrázok k článku V Jasenove bude tento víkend rušno: Na festivale sa predvedie aj Polemic
Zdroj: TASR

Už tento víkend 19.-20. augusta sa v Jasenove uskutoční podujatie s názvom 700 rokov na hrade a pod hradom – Jasenov 1317–2017. Áno, aj Jasenov v tomto roku oslavuje 700. výročie prvej písomnej zmienky o obci. Čo všetko sa bude v obci diať?

V sobotu sa o 12:00 hod. uskutoční na miestnom futbalovom ihrisku slávnostné otvorenie novej viacúčelovej budovy. O hodinu na to odohrajú domáci futbalisti majstrovský zápas proti Vyšnému Žipovu.

O 18:00 hod. prebehne v kultúrnom dome ocenenie občanov a prezentácia knihy Skryté poklady Jasenova, v rámci ktorej sa bude diskutovať s jej autormi.

V nedeľu so začiatkom o 14:30 hod. sa na futbalovom ihrisku uskutoční 24. ročník Sotáckeho folklórneho festivalu, v rámci ktorého vystúpia ĽH Martinky Bobáňovej, Heligónka Kysúc, FS Dupna, FS Bystrančan a FS Orgonina.

Tým to však celé nekončí. O 17:30 na ihrisku vystúpi SĽUK s predstavením Krížom krážom a o 20:00 štartuje koncert skupiny Polemic.

Večer bude pokračovať ľudovou tanečnou zábavou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM