Rôzne

V humenskej škôlke na Mierovej panuje pracovný ruch: Opravuje sa jej nádvorie

Materská škola Mierová v Humennom píše svoju históriu už 30 rokov. Aktuálne tam panuje pracovný ruch, pričom sa opravuje jej nádvorie.

Ilustračný obrázok k článku V humenskej škôlke na Mierovej panuje pracovný ruch: Opravuje sa jej nádvorie
Zdroj: MsÚ Humenné

Počas svojho fungovania MŠ Mierová v Humennom prešla niekoľkými rekonštrukciami. Aktuálne sa opravuje nádvorie škôlky. „Začiatkom mája v areáli MŠ Mierová začali stavebné práce spoločnosťou HWG, s.r.o. z Humenného. V rámci opravy nádvoria škôlky sa odstránil jestvujúci asfalt, postupne sa zrekonštruuje dažďová kanalizácia, prečistí sa lapača tukov a dvorných vpustí,“ uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom s tým, že na záver bude zrealizovaný nový asfaltový kryt.

Stavebné práce podľa jej slov musia rešpektovať denný režim škôlkarov. V uplynulých rokoch bola opravená strecha na objekte tohto predškolského zariadenia a vymenili sa aj staré okná za nové. Okrem toho sa tiež vymaľovali triedy pre škôlkarov.

Materská škola Mierová je trojtriedna. Prízemie tvorí vstupná hala so schodiskom na poschodie, dve triedy s príslušnými priestormi, účelové priestory pre prevádzkových zamestnancov, kuchyňa s príslušnými priestormi, výdajne kuchynky a nákladný výťah. Na poschodí sa nachádza jedna trieda s príslušenstvom, sklady učebných pomôcok, priestory pre personál, práčovňa, zborovňa a riaditeľňa. Poschodie má samostatný vchod. Pre pobyt vonku slúži školský dvor, ktorý tvoria okrem zelene pieskoviská a detské zariadenie pre rozvoj psychomotorických kompetencií.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM