Krimi

V Humennom zasahovali policajti: Zastavili osobné auto a objavili drogy!

V Humennom boli v akcii muži zákona. Polícia informovala, že zastavila na križovatke ulíc Mierová a Tolstého osobné auto Renault. A toto ďalej uviedla!

Ilustračný obrázok k článku V Humennom zasahovali policajti: Zastavili osobné auto a objavili drogy!
5
Galéria

„Úspešnú akciu zameranú na drogovú trestnú činnosť majú za sebou humenskí kriminalisti,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Ten zároveň dodal, že v piatok popoludní zastavili policajti na križovatke ulíc Mierová a Tolstého v Humennom osobné auto Renault Clio, v ktorom sa nachádzali 32-ročný Michalovčan a 34-ročný muž z obce v okrese Michalovce.

„Počas vykonania osobnej prehliadky humenskí kriminalisti našli u Michalovčana okrem iných vecí aj plastové vrecko s obsahom bieleho kryštalického materiálu. Ten bol zaslaný na expertízu, pričom podľa predbežného výsledku Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ Košice sa jednalo o metamfetamín o celkovej hmotnosti 17,97 g s priemerným 80,3% obsahom metamfetamínu, ktorý zodpovedá až 1429 jednotlivým dávkam drogy,“ povedal Džobanik.

Krajský policajný hovorca doplnil, že Michalovčan je podozrivý, že najmenej od septembra 2017 kupoval a ináč zadovažoval metamfetamín, ktorý v rôznych množstvách u seba prechovával a predával za rôzne sumy. „Humenský vyšetrovateľ po zabezpečení potrebných dôkazov vzniesol v sobotu (13.1.) 32-ročnému mužovi z Michaloviec obvinenie pre zločin Nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Hrozí mu 3 až 10 rokov odňatia slobody,“ informoval Džobanik.

Krajský policajný hovorca uviedol, že druhý podozrivý, 34-ročný muž, ktorý sa vo vozidle nachádzal ako vodič, pri osobnej prehliadke dobrovoľne vydal policajtom bielu kryštalickú látku.

„Aj v tomto prípade sa podľa expertízy jednalo o metamfetamín o celkovej hmotnosti 0,15 g s priemerným obsahom 79,5% obsahom metamfetamínu. Toto množstvo zodpovedá 3 až 12 jednotlivým dávkam drogy. Po vykonaní procesných úkonoch bol muž prepustený vyšetrovateľom so súhlasom prokurátora na slobodu a v jeho prípade bude vzhľadom na množstvo drogy vo veci ďalej konať Obvodné oddelenie PZ Humenné,“ povedal Džobanik.

Nezabudnite si pozrieť aj priloženú galériu zostavenú z fotiek od polície.

FOTO: V Humennom boli v akcii muži zákona, našli drogy!
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM