Iné športy

V Humennom vyrastá veľký plavecký talent: Sarah (14) si obliekla reprezentačný dres

Dosiahla už viaceré významné plavecké úspechy a v týchto dňoch si obliekla aj reprezentačný dres. A plavkyňa PK Chemes Humenné Sarah Čajbiková rozhodne nesklamala.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom vyrastá veľký plavecký talent: Sarah (14) si obliekla reprezentačný dres
Zdroj: PK Chemes Humenné

V dňoch 13. a 14. mája sa v Bratislave uskutočnilo medzinárodné štvorstretnutie juniorských plaveckých reprezentácií štátov V – štvorky, ktoré porovnalo úroveň nastupujúcej plaveckej generácie na Slovensku, v Čechách, Maďarsku a Poľsku.

Do dvanásťčlenného výberu junioriek bola nominovaná aj 14-ročná plavkyňa Plaveckého klubu Chemes Humenné Sarah Čajbiková. Aj keď neštartovala v jej najsilnejších, znakových disciplínach, presvedčila, že rovnako dobre ovláda aj kraul, keď v disciplíne 50 m voľný spôsob zaplávala čas 28,64 sek a na 100 m 1:02,85 min, ktorými zlepšila klubové rekordy 14-ročných žiačok, ale aj motýlik, kde na 50 metrovej vzdialenosti časom 30,81 sek vytvorila klubový rekord bez rozdielu veku.

Konečné poradie krajín sa oproti minulému roku nezmenilo. V celkovom hodnotení opäť s náskokom zvíťazilo Maďarsko pred Poľskom a Českom. Naše juniorky porazili Češky a boli iba niekoľko bodov za Poľkami.

Sľubné výkony Sarah Čajbikovej, dávajú optimistické vyhliadky na medailové umiestnenia na Letných majstrovstvách staršieho žiactva, ktoré sa uskutočnia začiatkom júna v Štúrove.

Informácie poskytol Zoltán Kirschner.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM