Veronika Hunyadiová Správy

V Humennom vybudujú zberné miesto pre bio odpad

Kam budú môcť Humenčania nosiť zelený odpad zo záhrad?

Ilustračný obrázok k článku V Humennom vybudujú zberné miesto pre bio odpad
Zdroj: Mesto Humenné

V areáli Technických služieb meste Humenné vybuduje radnica zberný dvor a stojisko na veľkokapacitné kontajnery pre biologicky rozložiteľný odpad. Humenská radnica o tom informuje na svojej stránke.

Práce v rámci projektu dobudovania systému triedeného zberu a odvozu komunálneho odpadu na území mesta budú stáť vyše 55-tisíc eur. Financovanie je zabezpečené z eurofondov, štátneho rozpočtu aj vlastných zdrojov mesta. Zhotoviteľom je firma Eurovia SK, a.s. Košice.

„Našou úlohou je spraviť veľkú spevnenú plochu, ktorá bude ohradená múrom a polovegetačnými tvárnicami. Časť dna plochy bude asfalto-betónová,“ konštatoval za zhotoviteľa Peter Domanič. Spevnená plocha bude mať 430 metrov štvorcových a bude mať tvar lichobežníka.

Skládka bio odpadu

Projekt po dokončení pomôže pracovnej činnosti vo vnútri areálu, ale aj Humenčanom. "Je to veľké pozitívum nielen pre Technické služby mesta Humenné, ale aj obyvateľov mesta. My nebudeme musieť odvážať biologicky rozložiteľný odpad ďaleko, na skleníkové hospodárstvo do Lackoviec. Humenčania už budú môcť k nám na Sninskú ulicu voziť trávu, konáre, suché lístie, drobné odrezky z kvetín, pozostatky ruží a podobne,“ poznamenal Milan Kuruc, riaditeľ Technických služieb mesta Humenné.

Práce na projekte by mali byť hotové v novembri tohto roka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM