Samospráva

V Humennom sa rozhodlo o investíciách: Takýto je plán na rok 2019

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Humennom schválili plán investičných akcií mesta na rok 2019. Prinášame bližšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom sa rozhodlo o investíciách: Takýto je plán na rok 2019
8
Galéria

V stredu zasadlo tretíkrát celkovo a druhýkrát pracovne Mestské zastupiteľstvo v Humennom. Jedným z bodov, ktorý vyvolal podľa očakávania najaktívnejšiu rozpravu poslancov, bol Plán investičných akcií mesta Humenné na rok 2019. Ten napokon poslanci odklepli. Ako teda vyzerá? Pozrite si výber investičných akcií, ku ktorým by podľa neho malo dôjsť v tomto roku v Humennom.

Začaté v roku 2018

Dokončiť by sa podľa schváleného plánu mala komplexná rekonštrukcia budovy bývalej materskej školy na Starinskej ulici vrátane prístavby a nadstavby s využitím na nový účel a to zariadenie pre seniorov. Medzi ďalšie investičné akcie, ktoré boli začaté v minulom roku a ich realizácia prechádza do tohto, patria okrem iného revitalizácia parku na Ulici osloboditeľov, Komunitné centrum na Podskalke či výstavba tréningového ihriska s umelou trávou.

Ďalšie plány

Investičný plán ďalej obsahuje akcie, ktoré sa majú začať v roku 2019. Ich začatie je však podmienené získaním cudzích zdrojov z dotácií a nenávratných finančných príspevkov, resp. úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Ide napríklad o akcie ako výstavba bytového domu resp. nájomných bytov na Sídlisku pod Sokolejom (toto predstavuje vôbec najväčšiu položku v rámci všetkých investičných plánov), materskej školy v osade Podskalka, stavebné úpravy pre zvýšenie kapacity Materskej školy na ul. Dargovských hrdinov či zníženie energetickej náročnosti budovy MŠ Partizánska 20 a 22.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Pozrite si zábery zo stredajšieho rokovania humenských poslancov.

V OBRAZOCH: Momentky z tretieho rokovania humenského parlamentu
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM