Veronika Hunyadiová Správy

V Humennom sa konal tradičný maratón v čítaní kníh. Padol nový rekord? FOTO

Čitateľský maratón sa v meste konal už po piaty raz.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom sa konal tradičný maratón v čítaní kníh. Padol nový rekord? FOTO
12
Galéria

Tradičný 12-hodinový čitateľský maratón sa mal pôvodne konať v marci, prekazila ho však koronakríza. Septembrový maratón sa konal uplynulú sobotu (5. 9.) pod šírim nebom. Podujatie po piaty raz pripravili propagátorky čítania Zuzana Švecová a Alexandra Harvanová.

Stráviť sobotu s knižkou v ruku prišlo do záhrady platformy Nerv 40 účastníkov. Dvaja ďalší čítali s maratóncami na diaľku z Bratislavy. Spolu všetci prečítali 2 215 strán, minuloročný septembrový rekord sa ale prekonať nepodarilo. Vtedy maratónci prečítali 2 682 strán.

Podpora čítania u detí

Ako uviedol tlačový referát mestského úradu, súčasťou maratónu bolo aj predstavenie projektu Knižné štipendium. Humenské Kníhkupectvo na Korze podporí tento rok desiatich čitateľov vo veku 6 – 15 rokov, ktorí si počas celého školského roka môžu v kníhkupectve vybrať akúkoľvek knihu, ktorá ich zaujme.

Knihu dostanú vďaka donorom zadarmo, ich úlohou je však napísať na každú z vybraných a prečítaných kníh recenziu. Tie budú zverejňované na sociálnych sieťach a na webovej stránke kníhkupectva. Cieľom projektu je podporovať čítanie detí a zároveň ich učiť o prečítanom premýšľať, rozprávať a písať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM