Tomáš Šuhajda Rôzne

V Humennom pribudli nové kamery: Vieme, kde všade sú umiestnené

Humenné rozšírilo a zmodernizovalo svoj kamerový systém. Po novom tak už päť statických a štyri otočné kamery monitorujú celú pešiu zónu a Južné námestie.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom pribudli nové kamery: Vieme, kde všade sú umiestnené
Zdroj: Dnes24.sk

Humenská samospráva finišuje s projektom Bezpečne v meste Humenné, na ktorý jej schválilo Ministerstvo vnútra SR dotáciu vo výške 11 tisíc eur. Poslanci mestského zastupiteľstva schválili spolufinancovanie vo výške 12 100 eur.

„Celková výška projektu bola stanovená na 23 100 eur. Verejným obstarávaním sme ušetrili viac ako dve tisícky,“ uviedol Miroslav Turčan, vedúci odboru miestneho rozvoja, cestovného ruchu a fondov EÚ.

Po novom 9 kamier

Päť statických a štyri otočné kamery monitorujú celú pešiu zónu a Južné námestie. „Jedna kamera je umiestnená na budove Jednoty, štyri pri Fontáne lásky a jedna na budove pošty. Južné námestie monitorujú dve kamery a jedna kamera sníma priestor medzi pešou zónou a Južným námestím vrátane železničného priecestia,“ spresnil Turčan.

Informačná kampaň

Ako portál Humenné24 informovala hovorkyňa mesta Michaela Slivková Kirňaková, v rámci projektu prebehla aj informačná kampaň zameraná na problematiku kriminality a prevencie proti nej. Príslušníci mestskej polície realizovali preventívno-výchovné aktivity s deťmi, seniormi a v miestnej rómskej osade.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM