Rôzne

V Humennom ocenili darcov krvi: Udelená aj Kňazovického medaila za 100 odberov

Dostalo sa im uznania za ich krásnu a nezištnú pomoc. V humenskom Dome kultúry ocenili darcov krvi. A udelená bola aj Kňazovického medaila.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom ocenili darcov krvi: Udelená aj Kňazovického medaila za 100 odberov
Zdroj: MsÚ Humenné

Uplynulý týždeň sa v divadelnej sále Domu kultúry v Humennom uskutočnilo slávnostné oceňovanie nových aj pravidelných darcov krvi. Celkovo bolo 96 ocenených. 96 tých, ktorí tak pomáhajú zachraňovať ľudské životy.

Bezpríspevkové darovanie krvi oceňuje Slovenský červený kríž a to udelením plakiet prof. MUDr. J. Janského (bronzová za 10 odberov, strieborná 20, zlatá za 30 odberov u žien a 40 u mužov, diamantová 60/80) a plakety prof. MUDr. Jána Kňazovického (80/100).

Práve Kňazovického plaketa je teda tým najvyšším ocenením pre darcov krvi, ktorá ma byť pamiatkou na významného košického chirurga a priekopníka krvnej transfúzie na Slovensku. A jej laureátom sa stal Marián Greš (na fotke), ktorý sa aj zapísal do Pamätnej knihy mesta.

Kultúrny program plný spevu, tanca a hudby si pre ocenených pripravili žiaci zo Súkromnej základnej umeleckej školy Múza spolu s detským speváckym zborom Lienka.

Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM