Veronika Hunyadiová Správy

V Humennom myslia na imobilných pacientov. Detská poliklinika dostane nový výťah

Mesto sa pustilo do veľkej investície. Čo ešte v budove polikliniky pribudne?

Ilustračný obrázok k článku V Humennom myslia na imobilných pacientov. Detská poliklinika dostane nový výťah
Zdroj: Dnes24.sk

Výstavba bezbariérového vstupu Detskej polikliniky dostala po rokoch zelenú. V budove polikliniky o niekoľko mesiacov pribudne nový exteriérový výťah. Primátor mesta Miloš Meričko už odovzdal stavenisko pre realizáciu projektu.

Výťah sa bude nachádzať v samostatnej murovanej prístavbe v zadnej časti polikliniky od parkoviska a bude mať tri nástupné stanice, Na prvom a druhom nadzemnom podlaží sa zároveň vybudujú nové sociálne zariadenia pre imobilných. Investícia bude stáť samosprávu necelých** 80-tisíc eur**, ktoré pôjdu z mestského rozpočtu.

O pol roka

„Ak bude počasie vyhovujúce, do piatich mesiacov by sme mali ďalší z predvolebných sľubov splniť. Detská poliklinika je dosť frekventovaným miestom. Výťah bude slúžiť všetkým návštevníkom, potešia sa predovšetkým mamičky s kočiarmi či imobilní, pre ktorých je nevyhnutnosťou. Vyčlenili sme na to finančné prostriedky z mestského rozpočtu," ozrejmil Meričko.

Kapacitne bude výťah pre tri osoby so šírkou dverí 90 centimetrov, vhodný pre prístup vozíčkarov. „V prípade výpadku elektrického prúdu bude zabezpečený dojazd do najbližšej stanice s automatickým otvorením dverí," doplnil Slavomír Jančík z Odboru koncepcie a rozvoja mesta. Stavebné práce si vyžiadajú aj menšie obmedzenia na parkovisku v blízkosti staveniska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM