Tomáš Šuhajda Rôzne

V hre je hokejová strelnica i komerčné využitie: Čo bude so suterénom zimného štadióna?

Na pretrase bol momentálne nevyužívaný a v zlom stave sa nachádzajúci suterén v objekte zimného štadióna v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku V hre je hokejová strelnica i komerčné využitie: Čo bude so suterénom zimného štadióna?
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď sa o ňom počas rokovania nerozhodovalo, na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Humennom bol na pretrase aj suterén zimného štadióna v Humennom, resp. aktuálne nevyužívaný priestor, ktorého stav si vyžaduje rekonštrukciu.

Podľa slov poslanca Branislava Čekovského, ktorý je zároveň predsedom komisie športu, bol tento priestor už asi dvakrát ponúkaný na prenájom, no v stave v akom sa nachádza, neprejavil oň záujem žiadny záujemca.

Záujem má však podľa neho miestny mládežnícky hokejový klub. „Chce do toho investovať zhruba 30-tisíc eur. Nie je lepšie dať im to na desať rokov, nech to za túto sumu vynovia a deti sa tam môžu športovo vyžiť, ako keby sme to vzali a investovali tie peniaze my a dáme tam nejakú prevádzku, kde sa konzumuje povedzme alkohol alebo hocičo iné?“ pýtal sa Čekovský.

Mladí športovci podľa neho spomínanú strelnicu potrebujú. „Nechajme ich to preinvestovať a zveľadiť mestský pozemok. Mesto to nebude stáť nič a ešte podporíme dobrú vec,“ doplnil Čekovský.

Na jeho návrh súhlasne zareagoval aj primátor Miloš Meričko. „Mám ale informácie, že niektorí poslanci sú za to, aby to bolo na komerčné využitie,“ podotkol Meričko s tým, že mesto by stálo plus mínus 10%-tisíc, aby sa to dal priestor nejako do poriadku. Ak by sa následne našiel nájomca, pre mesto by to znamenalo prísun peňazí do mestskej kasy.

Medzi poslancov, ktorí sú za komerčné využitie, sa podľa svojo vyjadrenia zaradil aj poslanec Ivan Hopta. „Mládežnícky hokejový klub má dosť miestností a dostali aj peniaze,“ uviedol.

Hopta upozornil tiež na to, že v najlepších časoch sú športoviská rezervované klubmi a pre verejnosť zostávajú menej atraktívne časy. Podľa neho má Správa rekreačných a športových zariadení menšie tržby aj práve kvôli tomu, že dostupnosť športovísk pre verejnosť je v časoch, kedy to verejnosti nepasuje.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM