Tomáš Šuhajda Rôzne

V Domaši je viac vody ako pred rokom. Môžeme sa tešiť na letnú sezónu?

Podnikatelia, ale aj starostovia obcí na brehoch Domaše sú spokojní s aktuálnym stavom vodnej hladiny. Očakáva sa nárast návštevnosti v turistických strediskách.

Ilustračný obrázok k článku V Domaši je viac vody ako pred rokom. Môžeme sa tešiť na letnú sezónu?
Zdroj: TASR

Hladina sa momentálne pohybuje na úrovni 161 metrov nad morom. Ministerstvo životného prostredia SR a Slovenský vodohospodársky podnik sa dohodli na znížení vypúšťania vody. Naplnenie Domaše by tak mohli obce a podnikatelia využiť na prilákanie turistov do tejto oblasti.

Upravené pláže?

„Signál od starostov je taký, že v lete 2013 by mali byť pláže upravené a vyčistené. Bohužiaľ, odpadkov a naplaveného dreva je stále veľa,“ informoval prednosta Obvodného úradu životného prostredia v Prešove Miroslav Benko. Doplnil, že ObÚŽP bude obciam pri týchto činnostiach nápomocný.

Prvoradý cestovný ruch

O situácii na Domaši dnes s prednostom hovorili aj členovia petičného výboru, ktorí minulý rok bojovali za záchranu Domaše. „Chceli by sme dosiahnuť zmeny charakteru vodnej nádrže, aby Domaša v prvom rade slúžila pre potreby cestovného ruchu a na protipovodňovú ochranu,“ povedal zástupca petičného výboru Radoslav Kapráľ.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM