Rôzne

V areáli futbalového štadióna opäť vidno pracovný ruch: Nové info o stavbe!

V areáli futbalového štadióna v Humennom je možné po čase opäť pozorovať pracovný ruch. Prinášame vám nové informácie o stavbe priamo z radnice.

Ilustračný obrázok k článku V areáli futbalového štadióna opäť vidno pracovný ruch: Nové info o stavbe!
Zdroj: Dnes24.sk

V areáli futbalového štadióna na Chemlonskej ulici v Humennom sa aktuálne pracuje na zemných prácach III. etapy rekonštrukcie, ktoré sú riešené v rámci spevnených plôch, výstavby prevádzkovej budovy a doplnkových budov, zakladania tribún, terénnych úprav a takisto sa pracuje na rozvodoch inžinierskych sietí. Pre portál Humenné 24 to uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Stavebné objekty

„Celkovo je projekt rekonštrukcie futbalového štadióna rozdelený na stavebné objekty – pozdĺžne tribúny, nová prevádzková budova, doplnkové budovy (bufety so sociálnymi zariadeniami, pokladne, priestory prvej pomoci), rozvod pitnej vody, rozvod kanalizácie, elektrický NN rozvod, rozvod plynu, rozvod vonkajšieho osvetlenia a zavlažovacej vody, spevnené plochy, oplotenie, drobné objekty, sadové a terénne úpravy,“ priblížila M. Dochánová.

Doplnila, že tribúny budú mať spolu 1 767 miest na sedenie, neskôr bude možné ich rozšíriť na 3 000 miest.

Kedy sa tam má hrať?

Pôvodným cieľom bolo podľa slov primátorky Jany Vaľovej ešte zo začiatku roka 2016 otvorenie nového futbalového stánku na 700. výročie mesta, teda v tomto roku. Aké sú vyhliadky teraz?

Podľa slov M. Dochánovej je príprava stavby futbalového štadióna veľmi náročná záležitosť, pretože stavby takého typu sa postavia väčšinou raz za 30 rokov. Doplnila, že to aj preto, že stavebné normy sú v tomto prípade z roka na rok prísnejšie.

„Ak chceme, aby náš futbalový štadión spĺňal smernice UEFA a bol bezpečný pre hráčov i fanúšikov, je potrebné, aby sa k jeho výstavbe vyjadrili všetky strany, či už radnica, samotná UEFA, stavebný projektant, hasiči a podobne. Aj na základe toho dochádzalo k zdĺhavej príprave projektovej dokumentácie. Sme však presvedčení, že futbalisti FK Humenné si na novom trávniku zahrajú už najbližšiu sezónu 2018/2019,“ povedala M. Dochánová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM