Správy

Užijeme si v Humennom vianočné trhy? V hre je viacero možností

Minulý rok sa vianočné trhy kvôli pandémii vo väčšine miest nekonali alebo len v obmedzenom režime. Ako to bude na námestiach vyzerať tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Užijeme si v Humennom vianočné trhy? V hre je viacero možností
Zdroj: Mesto Humenné

Vianočné trhy v okresných mestách na Zemplíne tento rok pre pandémiu koronavírusu nebudú, alebo sa uskutočnia len v obmedzenej podobe. Celý región sa už druhý týždeň nachádza v čiernej farbe COVID automatu a samosprávy so zásadným zlepšením situácie do predvianočného obdobia nepočítajú.

Čo chystá Humenné?

Humenská samospráva o konaní či zrušení vianočných trhov v obmedzenom rozsahu ešte definitívne nerozhodla. Vianočné trhy sa tak na námestí možno uskutočnia.

„Aj keď súčasný vývoj nepredpokladá výrazné zlepšenie pandemickej situácie, okrem vianočnej výzdoby centra mesta, priľahlých ulíc či iných sídlisk by mali dotvárať sviatočnú atmosféru aj predajné drevené stánky na Námestí slobody pri Fontáne lásky," uviedol Marián Škuba z tlačového referátu MsÚ.

Súčasťou súťažných podmienok na prenájom štyroch mestských predajných stánkov je aj upozornenie, že rozsah ich činnosti bude závisieť od aktuálnej pandemickej situácie.

Ako sa rozhodli ďalšie mestá na Zemplíne nájdete na ďalšej strane.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM