Rôzne

Uzatvorený zimný štadión: Primátorka Vaľová a rodičia mladých športovcov za rokovacím stolom, na čom sa dohodli?

V súvislosti s aktuálnym uzatvorením zimného štadióna v Humennom rokovala primátorka mesta Jana Vaľová so zástupcami rodičov hokejovej mládeže či krasokorčuľovania a ich trénermi. K akému záveru došlo a na čom sa dohodli?

Ilustračný obrázok k článku Uzatvorený zimný štadión: Primátorka Vaľová a rodičia mladých športovcov za rokovacím stolom, na čom sa dohodli?
Zdroj: Dnes24.sk

Otáznik visí nad budúcnosťou hokejovej a krasokorčuli­arskej mládeže na sklonku tejto sezóny, nakoľko nie je možné v súčasnosti odohrať hokejové a krasokorčuliarske tréningy a zápasy na humenskom štadióne. Bezpečnostný a statický posudok, ktorý dala radnica vypracovať, uzatvoril prevádzku tohto štadióna. K stretnutiu primátorky Jany Vaľovej, rodičov a trénerov došlo v pondelok 18. januára 2016.

„Bezpečnosť detí a mládeže je pre mňa prioritou. Mesto však má záujem, aby tréningový proces pokračoval aj naďalej, ukončila sa tohtoročná sezóna a aby sa hokej koncepčne nastavil aj do budúcnosti,“ zdôraznila na rokovaní Vaľová.

Na rokovaní došlo ďalej podľa tlačovej správy mesta k vzájomnej dohode na najlepšej možnej alternatíve. Tá spočíva v prenajatí ľadových plôch na účel tréningov a zápasov hokejovej mládeže, pod vedením domácich trénerov, v blízkych mestách, a to Michalovce, Trebišov a Prešov. Dopravu do týchto miest má v pláne finančne zabezpečiť mesto, o čom budú rokovať poslanci na najbližšom Mestskom zastupiteľstve.

Zástupcovia rodičov spolu s trénermi si na stretnutí spomedzi seba určili 5 člennú koordinačnú skupinu, ktorá vypracuje presný plán tréningov a zápasov hokejovej mládeže, ktoré by sa neprekrývali s tréningami a zápasmi mládežníckych družstiev na zimných štadiónoch v okolitých mestách.

„Rovnako je dôležité zabezpečiť bezproblémovú spoluprácu so spomínanými mestami a ich zimnými štadiónmi, v tejto, pre mesto Humenné, kritickej situácii. Samozrejme mesto bude musieť na túto nepredpokladanú situáciu finančne prispieť z rozpočtu. O akú čiastku presne pôjde, sa rozhodne po vypracovaní plánu tréningov,“ píše sa v tlačovej správe vedenia mesta.

Najbližšie stretnutie zástupcov rodičov hokejovej mládeže a trénerov, je naplánované opäť na stredu, 20. januára 2016, kde majú títo zástupcovia skoordinovať plán činnosti klubu a vyčíslia finančné náklady na dokončenie sezóny do konca marca 2016.

foto, zdroj: tlačová správa Mestského úradu

Foto z rokovania
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM