Rôzne

Už túto sobotu! Festival na humenskom námestí, na čo sa môžete tešiť?

V sobotu 2. augusta je v Humennom na programe festival My sme Humenné, čo ste už možno stihli postrehnúť aj na plagátoch. O čo vlastne ide a čo Humenčanov tento deň čaká na Námestí slobody?

Ilustračný obrázok k článku Už túto sobotu! Festival na humenskom námestí, na čo sa môžete tešiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatia „My sme východ“ vznikajú v spolupráci s mestami na východe a primátormi týchto miest a hlavným partnerom značke Šariš. Prvý festival bol v Spišskej Novej Vsi, pokračovalo sa v Snine, Stropkove a teraz je na rade Humenné. Potom si festival užijú ešte aj v Revúcej a Michalovciach. Sériu východniarskych festivalov ukončí Deň otvorených dverí v pivovare Šariš.

V Humennom, na Námestí slobody, sa môžeme prvú augustovú sobotu tešiť na Mariána Čekovského, Žobrákov aj Peter Bič Project. Súčasťou festivalu bude aj „Šariš trh“, kde domáci umelci na ňom predstavia tradičné výrobky a remeslá charakteristické pre mesto. Celú akciu bude moderovať Mimo z Funradia. Festival začína od 14-tej.

Každé mesto priamo na podujatí oceňuje aj dvoch vzácnych rodákov symbolickou pozlátenou tehlou, za zásluhy pri budovaní dobrého mena mesta. Humenskí držitelia Tehly tak budú známi v sobotu poobede.

Foto: ilustračné

Zdroj: srdcomvychodniar.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM