Rôzne

Už je v Číne a o pár dní to príde: Humenčanka zabojuje o titul najkrajšej ženy sveta! ROZHOVOR

Už o niekoľko dní sa uskutoční finále Miss World 2018 a Slovensko bude v boji o najkrajšiu ženu sveta reprezentovať mladá Humenčanka Dominika.

Ilustračný obrázok k článku Už je v Číne a o pár dní to príde: Humenčanka zabojuje o titul najkrajšej ženy sveta! ROZHOVOR
6
Galéria
Zdroj: TASR

Ďaleká Čína bude v sobotu 8. decembra dejiskom veľkého finále Miss World 2018, kde sa stretnú tie najkrajšie z najkrajších. Titul kráľovnej krásy na Slovensku získala Humenčanka Dominika Grecová a teraz tak bude reprezentovať svoju krajinu v konkurencii krások z celého sveta. Prinášame vám rozhovor.

Ako sa ti zmenil život po víťazstve na Miss Slovensko?

Doterajší život by som určite necharakterizovala ako nudný, no víťazstvom v súťaži Miss Slovensko došlo k celkovému obratu v mojom živote. Prerušila som štúdium na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Aktivity spojené s Miss Slovensko sú kumulované v okolí nášho hlavného mesta a tak som bola nútená sa presťahovať do Bratislavy. Moje dni sú vyplnené aktivitami rôzneho druhu, počínajúc módnymi prehliadkami, charitatívnymi podujatiami a prípravou na Miss World.

Už onedlho budeš reprezentovať Slovensko na Miss World. Aký máš program v týchto dňoch?

V tomto čase sa nachádzame s dievčatami z celého sveta v čínskom meste Sanya, dejisku Miss World. Vyvrcholením súťaže, na ktorú príprava trvá mesiac, bude finále 8. decembra. Naše prvé vystúpenie pred porotou spočívalo v predstavení sa všetkých finalistiek v národných krojoch. Ja som predviedla dievčenský kroj z Podpoľania, ktorý je mierne štylizovaný a ručne vyšívaný tradičnou technikou – krivou ihlou. Ďalšou z aktivít tejto súťaže bol charitatívny večer, na ktorý každá z finalistiek prispela darom zo svojej krajiny. Mnohým sa páčil môj dar, ručne vyrobené dielo od svetoznámej umeleckej sklárky Gordany Turuk s názvom kvet. Každý deň je veľmi rušný a prináša nové výzvy vo forme rozhovorov na rôzne témy, športové súťaže, módne prehliadky a spoznávanie čínskej kultúry.

Na čo sa počas finálového večera najviac tešíš?

Teším sa, že budem mať opäť možnosť zažiť atmosféru finálového večera, aj keď bude spojená s určitým druhom stresu. Verím, že zužitkujeme dlhé hodiny príprav na tento večer, kde bude defilovať 120 víťaziek jednotlivých krajín z celého sveta. Finálový večer zahájime dynamickým tancom, ktorého choreografiu už vieme naspamäť.

Ako vychádzaš s dievčatami z ostatných krajín? S ktorými si sa najviac skamarátila?

Všetky dievčatá sú milé, usmievavé a máme pekný vzťah. Na izbe bývam s finalistkou z Dánska, s ktorou si veľmi dobre rozumiem a trávime spolu 24 hodín denne. Veľmi si rozumiem aj s Miss Českej republiky. Predsa počuť príbuzný jazyk v ďalekej Číne je veľmi príjemné. Počas mesačného sústredenia sme si na seba veľmi zvykli, vznikli priateľstvá a trošku mi je aj ľúto, že po finálovom večeri sa rozutekáme do celého sveta.

Akou voľnou disciplínou sa budeš prezentovať?

Spolu s tanečnou skupinou Moving souls som si pripravila scénický tanec na skladbu Unikát od Márie Čírovej. V tomto tanci sú skĺbené prvky moderného tanca, baletu a pantomímy. Tento tanec ma veľmi oslovil a rada by som sa tomu venovala aj po návrate na naše krásne Slovensko.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Pripomeňte si víťazstvo Dominiky na Miss Slovensko 2018 prostred­níctvom pripojenej fotogalérii.

Novou Miss Slovensko je Humenčanka: Dominika na FOTKÁCH z finálového večera
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM