Rôzne

Uvidíme niekedy v našom meste žlté vlaky? Čo povedal Regiojet o Humennom!

Máte v obľube vlaky Regiojetu? Humenčania ich často využívajú pri ceste z metropoly východu do hlavného mesta alebo naopak. Až do Humenného ich tieto vlaky však neprivezú. Dočkáme sa žltých vlakov niekedy aj v našom meste?

Ilustračný obrázok k článku Uvidíme niekedy v našom meste žlté vlaky? Čo povedal Regiojet o Humennom!
Zdroj: TASR

Pred niekoľkými dňami sme vám sprostredkovali informácie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), že štátne IC vlaky na linke Bratislava – Košice od 18. januára 2016 končia. Súkromný dopravca RegioJet na margo toho reagoval, že pripravuje na prevádzku až 13 vozňových súprav na trase Bratislava – Košice tak, aby bola cestujúcim ponúknutá viac než dvojnásobná kapacita oproti tomu, čo doposiaľ na tejto trati ponúkali všetky komerčné vlaky oboch dopravcov dokopy.

Okrem IC vlakov na linke Bratislava – Košice však podľa ZSSK končí aj IC Šarišan, ktorý jazdí do hlavného mesta priamo z Humenného cez Prešov. V tejto súvislosti sme zisťovali, či Regiojet neplánuje v budúcnosti zaviesť linky končiace a začínajúce v Humennom.

Ako pre Humenné 24 uviedol tlačový hovorca Regiojetu Aleš Ondrůj, v tomto okamihu spoje RegioJetu nemajú plánovánu trasu do Humenného, prípadne do iných miest v tomto regióne.

„Určite budeme do budúcna zvažovať, ako na sieť našich vlakových spojov napojiť ďalšie regióny. Mestá ako Humenné, Snina, Michalovce a podobne určite patrí medzi zaujímavé spádové oblasti,“ dodal však vzápätí A. Ondrůj z Regiojetu.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM