Rôzne

Uspeje Humenné so žiadosťou o financie? Za knižnicou chcú postaviť prepojovací chodník

Humenčania sa možno dočkajú prepojovacieho chodníka od starého Valaškovského mosta po chodník na hrádzi pri Laborci. Mesto sa bude uchádzať o získanie nenávratného finančného príspevku.

Ilustračný obrázok k článku Uspeje Humenné so žiadosťou o financie? Za knižnicou chcú postaviť prepojovací chodník
Zdroj: Dnes24.sk

Humenskí poslanci schválili na svojom zasadnutí predloženie žiadosti o získanie nenávratného finančného príspevku (NFP) pre projekt Výstavby infraštruktúry pre nemotorovú dopravy na území mesta Humenné. Výzvu na predkladanie žiadostí o NFP na zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy vyhlásilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako Riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program.

Medzi hlavné aktivity projektu patria realizácia prepojovacieho chodníka od starého Valaškovského mosta po chodník na hrádzi pri Laborci, umiestnenie cyklostojanov na frekventovaných miestach na území mesta, realizácia chránených parkovísk pre bicykle na území mesta či umiestnenie cyklistických značiek.

Predpokladaný rozpočet projektu je 200 000 eur. Poslanci zároveň odklepli spolufinancovanie projektu mesta vo výške 5%, teda 10 000 eur.

Na potrebu spomínaného prepojovacieho chodníka upozorňoval v novembri aj poslanec Miloš Meričko. „Veľa mamičiek, ktoré kočíkujú svoje deti okolo Laborca mi hovorilo, či by sa nedalo niečo urobiť s tým úsekom za Vihorlatskou knižnicou popri hrádzi. Nechodia tam len mamičky, ale aj športovci a mnoho Humenčanov,“ vysvetlil Meričko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM