Rôzne

Uskutočnia sa tento týždeň v Humennom: Nenechajte si ujsť výber naj podujatí

Prinášame vám redakčný výber naj akcií, ktoré môžete zažiť počas aktuálneho týždňa v našom meste. Ktoré zlákajú práve vás?

Ilustračný obrázok k článku Uskutočnia sa tento týždeň v Humennom: Nenechajte si ujsť výber naj podujatí
Zdroj: Dnes24.sk

Streda: Noc literatúry

V tomto roku sa aj v Humennom po prvýkrát uskutoční Noc literatúry a to už túto stredu. Podujatie, v rámci ktorého sa bude čítať na netradičných miestach, pričom čítajúcimi budú známi Humenčania. Viac info tu.

Štvrtok/nedeľa: Bolesť a sláva

Vo štvrtok a v nedeľu, vždy o 19:30 hod. dáva humenské Kino Fajn španielsku drámu Bolesť a sláva. Popis: Salvator Mallo je slávny filmový režisér. Počas svojej kariéry zažil mnoho úspechov. Teraz sa však jeho svet rúca. Salvator cíti len prázdnotu a nie je schopný ďalej tvoriť. Snaží sa nájsť motív pre novú tvorbu. V spomienkach sa vracia do detstva, kedy s rodičmi emigroval do Valencie. Snaží sa rozpomenúť na spaľujúcu túžbu po svojej prvej láske, ktorú stretol v Madride a na bolesť, ktorú mu priniesol rozchod. Vtedy cítil opojenie životom. …Bolesť a sláva je najnovším počinom z pera kultového režiséra a scenáristu Pedra Almodóvara. Ten do hlavných úloh obsadil svojich obľúbených a osvedčených hercov – Antonia Banderasa a Penelope Cruz.

Sobota: Sobotná noc

V jeseni 2018 sa v Humennom sformoval ochotnícky divadelný súbor, v skratke HOD. Prvá hra, s ktorou sa predstavia divákom, je z pera slovenskej spisovateľky Jany Bodnárovej. Sobotná noc, to je predovšetkým šestica žien žijúcich v jednom paneláku, každá so svojou vlastnou životnou traumou a tajomstvom. Dráma s postupne odhaľovanými vrstvami zložitosti života. Môžete si prísť pozrieť do History Art & Music Clubu v sobotu o 19:00 hod.

Nedeľa: Medzinárodný deň múzeí

V nedeľu si budete môcť vyraziť do zámku a skanzenu a teda na miesta, kde bude prebiehať Medzinárodný deň múzeí. Od 14:00 do 18:00 hod. sú na programe prehliadky expozícií a výstav, v skanzene aj ukážka tradičných remesiel. O 14:30 sa začne bohoslužba v kostolíku sv. Michala Archanjela a od 16:00 hod. odštartuje v skanzene kultúrny program.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

V ostatných dňoch mesto žilo Švejkovymi dňami. Pozrite si v pripojenej galérii fotky z ich úvodu.

Humenné ožilo pivným festivalom: Nenechajte si ujsť fotky z námestia
15
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM