Michala Halásová Rôzne

Sezóna na Domaši začína, vodu odomknú už cez víkend: Toto všetko vás čaká!

Prípravy na letnú turistickú sezónu na vodnej nádrži Domaša sú v plnom prúde. Dostatok snehových zrážok a opatrenia, ktoré prijal rezort životného prostredia v spolupráci s vodohospodármi, zabezpečili vzostup hladiny tak, aby sa rekreanti mohli vrátiť do stredísk.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna na Domaši začína, vodu odomknú už cez víkend: Toto všetko vás čaká!
Zdroj: Dnes24.sk

Vody Domaše v stredisku Valkov sa budú symbolicky odomykať už túto sobotu. Program sa začne krátko po deviatej hodine pri reštaurácii „U Rumpľa“. Okrem volejbalového a nohejbalového turnaja pripravili organizátori aj rôzne súťaže pre deti i dospelých. „Predpokladáme, že príde niekoľko stoviek chatárov a ich priateľov, majiteľov rekreačných zariadení, obyvateľov Bžian a ľudí, ktorým Domaša prirástla k srdcu. Nepochybujem o tom, že prídu už aj prví návštevníci, ktorí sú zvedaví, ako to na priehrade vyzerá,“ povedal organizátor podujatia František Marcinčin.

Ako doplnil, všetci sa budú môcť zapojiť aj do súťaží o najchutnejší guláš, bryndzové halušky, zemiakové placky či halászlé. Slávnostný sprievod by sa mal od Rumpľa pohnúť krátko pred 15:00 a vydať sa k pláži na Valkove. „Tam vodník Fero spolu so svojimi vílami čarovným kľúčom symbolicky odomkne vody Domaše, aby sa sezóna mohla začať,“ povedal organizátor a pripomenul, že po odomknutí priehrady bude nasledovať vyhodnotenie súťaží a zábava bude pokračovať až do večera

Rekreačné stredisko Valkov je v katastri obce Bžany, okres Stropkov. Na plážach, príjazdových komunikáciách i medzi chatami a ubytovacími zariadeniami je v posledných dvoch týždňoch pomerne veľký ruch. Majitelia rekreačných zariadení pripravujú objekty na sezónu a prebiehajú posledné úpravy. Pláže a cesty čistia ľudia zamestnaní v rámci malých obecných služieb.

Už sme začali prvú kosbu, čistíme a pripravujeme stredisko na príchod návštevníkov. Verím, že v priebehu dvoch týždňov budeme mať súhlas aj z hygieny. Pokiaľ bude dobré počasie, budeme môcť naplno odštartovať sezónu,“ dodal starosta obce Bžany Miroslav Fečko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM