Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Upratovanie na Šírave: Čistejšie sú rekreačné strediská Hôrka aj Medvedia hora

Nielen dobrovoľníci pomohli pri očistení zemplínskeho mora v niektorých rekreačných strediskách Šíravy. Brigády by mali pokračovať.

Ilustračný obrázok k článku Upratovanie na Šírave: Čistejšie sú rekreačné strediská Hôrka aj Medvedia hora
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu (ZOOCR) v spolupráci s partnermi zorganizovala v tomto roku v poradí už tretiu dobrovoľnú brigádu na Zemplínskej šírave. Jej cieľom bolo zatraktívniť prostredie druhej najväčšej vodnej plochy na Slovensku.

Brigády pokračujú

Brigáda bola zameraná na čistenie verejných priestranstiev, odstránenie náletových drevín a krovia v strediskách Hôrka, Medvedia hora, úpravu krovín zasahujúcich do priestoru chodníka na Medvedej hore, verejných priestranstiev pri zastávkach Kamenec a Medvedia hora, zber odpadkov.

V prípade priaznivého počasia tieto aktivity budú pokračovať aj v ďalších strediskách Zemplínskej šíravy.

Pomoc ľudí

„Keďže nám nie je ľahostajné prostredie vodnej plochy, rozhodli sme sa požiadať o pomoc našich partnerov, ktorí bez váhania podali pomocnú ruku. Chceme sa poďakovať našim členským obciam na Zemplínskej šírave, Slovenskému vodohospodárskemu podniku, š. p. OZ Košice, správa povodia Laborca, Správe ciest KSK, stredisko Michalovce a všetkým tým, ktorí sa zapojili do aktivity,“ zverejnila Iveta Pazičová z ZOOCR.

Ako ďalej dodala, bez ich činov by ich myšlienka niečo zmeniť bola bezcennou. „Stále žijú medzi nami ľudia s chuťou meniť okolie, prostredie, v ktorom žijeme. Spoločne s partnermi chceme dokázať, že nám záleží na našej Šírave, pretože to bude pozitívna správa pre návštevníkov destinácie dolný Zemplín, nádherného miesta v Európe,“ dodala I. Pazičová.

ZOOCR potvrdila svoje miesto v spoločnosti a poukázala, aká je dôležitá spolupráca s partnermi pri aktivitách, ktorých výsledkom je zanechaná stopa správnej veci.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Pozrite si aj plavbu výletnej lode po Zemplínskej šírave.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM