Rôzne

Umelecká škola, v ktorej začínalo už niekoľko známych mien: Kto bude ďalší?

Základná umelecká škola na Mierovej ulici v Humennom je najväčšou a najstaršou vzdelávacou inštitúciou svojho druhu v okolí. Svoju kariéru v nej naštartovalo už niekoľko známych mien.

Ilustračný obrázok k článku Umelecká škola, v ktorej začínalo už niekoľko známych mien: Kto bude ďalší?
Zdroj: Dnes24.sk

Za 65 rokov svojej existencie vychovala škola tisícky absolventov, z ktorých mnohí svojou umeleckou činnosťou presiahli hranice mesta, ako napríklad Peter Breiner, Tomáš Nemec, Marián Čekovský, Ľubica Čekovská, Alena Minichová, Adrián Harvan či Lenka Hriadeľová…

Zápis!

Ak ste aj u svojho dieťaťa postrehli hudobné, výtvarné, tanečné, či literárno-dramatické schopnosti, už čoskoro ho môžete prihlásiť na štúdium v tejto v základnej umeleckej škole. V dňoch 2.9. – 5.9. 2014 vždy v čase od 13:30 do 17:00 sa v budove školy uskutočnia zápisy.

Škola umožňuje štúdium v štyroch odboroch – hudobnom, tanečnom, výtvarnom a literárno-dramatickom, a to pre deti predškolského, školského veku a k dispozícii je aj štúdium pre dospelých.

Čo sa dá na škole študovať?

V hudobnom odbore sa vyučuje spev, hlasová výchova, hra na cimbale, organe, saxofóne, bicích, gitare, klavíri, keyboarde, akordeóne, husliach, zobcovej flaute, priečnej flaute, klarinete, trúbke či tube.

Výtvarný odbor umožňuje rozvíjať výtvarné zručnosti v predmetoch maľba, kresba, grafika, dekoratívne činnosti, modelovanie a fotografia.

Tanečný odbor ponúka zvládnutie tanečného prejavu v oblasti ľudového, klasického, moderného a jazzového tanca.

Rozvoj tvorivých schopností ponúka literárno-dramatický odbor v predmetoch prednes, pohyb, práca v súbore a literárna tvorba.

Viac info nájdete aj na www.zushumenne.edupage.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM