Rôzne

Ulahodia vášmu vkusu? V Humennom vznikla nová kapela, vypočujte si ju

V Humennom začala pôsobiť nová kapela a svetlo sveta uzrel už aj ich debutový album. Čo nevidieť sa pred domácim publikom predstavia aj naživo...

Ilustračný obrázok k článku Ulahodia vášmu vkusu? V Humennom vznikla nová kapela, vypočujte si ju
10
Galéria
Zdroj: Petcompany

Nová kapela nesie názov Petcompany a je zložená z prevažne domácich a skúsených humenských hudobníkov, ktorí už pôsobia v kapelách ako Stepaside, The Spants a Jack The Bear.

Debutový album

„Prvý impulz na založenie nového hudobného telesa nastal ešte v lete 2018 a krátko po tom sme sa zavreli do skúšobne a následne do štúdia. Tam vznikol náš debutový album, ktorý si už teraz môžete vypočuť na YouTube, Spotify či iTunes,“ prezradila kapela, ktorú menovite tvoria Peter „Petko“ Jankov – spev, gitara, Samuel Rohaľ – bicie, Paly Hlaváč – klávesy, Ľubo „Baxo“ Bak – basgitara a Juraj Behún – gitara.

Inšpiráciou aj Žbirka

Žáner, ktorý hrajú, by samotná kapela definovala ako klasický rock/pop. „Hudobným prevedením sme sa trošku inšpirovali aj neuveriteľným slovenským muzikantom Mekym Žbirkom,“ prezradili humenskí hudobníci.

Kapela vznikla v lete minulý rok viac-menej na diaľku, keďže Peter, hlavný skladateľ a textár, je z Prievidze. „Poslal nám nejaké nahrávky skladieb, ktoré sme si pri pive v parku hneď obľúbili a začali dávať dokopy kapelu. Najprv sme sa len zohrávali a postupne začali cvičiť aj naše piesne. Následne sme začali dohadovať štúdio, kde sme sa dostali v marci tohto roku a na svete je náš debut Batyskaf. Ten sme nahrali v štúdiu na Vinnom a tam nám pomohol majster zvuku Sergej Dolgoš.“

Pred domácimi

Kapela má do budúcna veľké plány. „V prvom rade odohrať pár koncertov u nás doma v Humennom, ale ja po Slovensku a tým prezentovať náš album Batyskaf. Približne o mesiac chystáme jednej z piesni aj prvý videoklip. Plány sú veľké a určite sa onedlho znova vrátime aj do štúdia, keďže piesní máme dosť,“ priblížila kapela.

Tú si už onedlho môžete vypočuť aj naživo, predstaví sa na humenskom festivale v History Art & Music Clube 15. júna.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: YouTube.com
Na svete je nová humenská kapela: Pozrite si fotky z nahrávacieho štúdia
10
Galéria
Zdroj: Petcompany
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM