Tomáš Šuhajda Krimi

Ukradol peniaze a ulakomil sa aj na kapustu. Julovi (26) teraz hrozí, že strávi až 2 roky v base

V dedinke pri Humennom došlo ku krádeži. Muži zákona z nej obvinili mladého muža (26), ktorému v prípade dokázania viny hrozia až dva roky natvrdo. Čo sa podľa polície odohralo?

Ilustračný obrázok k článku Ukradol peniaze a ulakomil sa aj na kapustu. Julovi (26) teraz hrozí, že strávi až 2 roky v base
Zdroj: TASR

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, Július bol obvinený z trestného činu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody. Momentálne je stíhaný na slobode, no v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Prípadom sa zaoberá polícia v Koškovciach.

„Vyšetrovaním bolo zistené, že Július sa mal uvedených skutkov dopustiť v priebehu 12.-13.1. 2016, kedy neoprávnene vošiel na riadne oplotený pozemok rodinného domu v rodnej obci a následne vošiel do garáže, ktorá je súčasťou domu. Jednu nájdenú pokladničku vypáčil a vzal z nej hotovosť 140 eur, druhú pokladničku vzal celú so sebou, pričom v nej bola finančná hotovosť 75 eur,“ uviedla Migaľová.

Ako ešte dodala na záver policajná hovorkyňa, Július pri odchode nezabudol vziať aj dve vedierka s kyslou kapustou. Majiteľovi bola podľa polície spôsobená celková škoda vo výške viac ako 240 eur.

foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM