Komunálne voľby

Uchádzači o poslanecký post v Humennom a ich povolania: Najviac je manažérov

133 ľudí v Humennom spája jedno, chcú sa stať mestským poslancom. Na túto funkciu kandidujú ľudia s rôznymi povolaniami.

Ilustračný obrázok k článku Uchádzači o poslanecký post v Humennom a ich povolania: Najviac je manažérov
Zdroj: Dnes24.sk

Zaregistrovaní kandidáti na funkciu poslanca Mestského zastupiteľstva v Humennom sú už známi. Je ich presne 133. Uchádzajú sa pritom dokopy o 24 miest v humenskom zastupiteľstve.

Najviac spomedzi zaregistrovaných kandidátov na funkciu humenského poslanca si na kandidačnej listine uvádza povolanie manažér a to v rámci rôznych oblastí. Takých kandidátov je celkovo šestnásť.

Ďalšia početná skupina sú živnostníci, tých je dvanásť. Desiati kandidáti pri svojich menách uvádzajú povolanie vedúci – v rôznych segmentoch. Povolanie učiteľ, do ktorého sme započítali aj uvedené povolanie riaditeľ školy či zástupca riaditeľa školy, uviedlo celkovo osem kandidátov. A päticu najčastejších povolaní spomedzi kandidátov na poslancov uzatvárajú práve riaditelia, ktorých sme napočítali sedem.

Medzi kandidátmi sú však napríklad aj kuchári, masér, tréneri či účtovník. Zastúpenie na zozname zaregistrovaných kandidátov na funkciu mestského poslanca v Humennom majú aj konatelia spoločnosti, nezamestnaní, dôchodcovia či študent. Ucelený zoznam zaregistrovaných kandidátov na poslancov Mestského zastupiteľstva v Humennom si môžete pozrieť TU.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM