Krimi

U mladého Humenčana (19) našli policajti marihuanu: Petrovi hrozí až 10 rokov za mrežami!

Mladík (19) z Humenného má na krku obvinenie kvôli drogám. Podľa slov polície Peter pri kontrole na parkovisku na Jasenovskej ulici vydal igelitové vrecúško a kameňom úrazu je jeho obsah. Mladému mužovi v prípade preukázania viny hrozí až niekoľkoročný pobyt za mrežami...

Ilustračný obrázok k článku U mladého Humenčana (19) našli policajti marihuanu: Petrovi hrozí až 10 rokov za mrežami!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom vzniesol obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 19-ročnému Petrovi.

„Tento Humenčan si mal zabezpečiť omamnú a psychotropnú látku – marihuanu, ktorú prechovával u seba a to až do utorka 14.4. 2015. V uvedený deň vo večerných hodinách na parkovisku na Ul. Jasenovskej v Humennom vydal jedno igelitové vrecúško s obsahom vtedy ešte neznámej sušiny rastlinného pôvodu svetlozelenej farby,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová s tým, že podľa predbežného znaleckého skúmania išlo o vysušené vrcholky rastliny konope (Cannabis) o celkovej hmotnosti 9,52 gramov.

„Z tohto množstva by bolo možné pripraviť od 48 do 95 obvykle jednorazových dávok drogy. Obvinený mladík teda neoprávnene prechovával omamnú látku, psychotropnú látku, jed alebo prekurzor a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ poznamenala Migaľová. Doplnila, že Peter je stíhaný na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM