Tomáš Šuhajda Rôzne

Týmto lavičkám v humenskej nemocnici odzvonilo: Pozrite FOTO, ako to bude po novom

Sieť regionálnych nemocníc Svet zdravia začala s rekonštrukciou Nemocnice A. Leňa v Humennom, ktorú čakajú rozsiahle zmeny. Spolu desať projektov pohltí rekordných 1,7 milióna eur. Okrem toho nás však čakajú aj nové lavičky, po novom ich bude viac a budú mať príjemnejší vzhľad...

Ilustračný obrázok k článku Týmto lavičkám v humenskej nemocnici odzvonilo: Pozrite FOTO, ako to bude po novom
Zdroj: Dnes24.sk

,,Práve lavičky patria medzi najkritizovanejšie veci v slovenských nemocniciach. Často sú zničené a pôsobia odpudivo. Ich počet je navyše nedostatočný a pacienti pri čakaní nemajú zabezpečené dostatočné pohodlie,“ vysvetľuje Tomáš Kráľ, hovorca siete regionálnych nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí aj nemocnica v Humennom.

Podľa hovorcu nemocníc pripravuje Svet zdravia v spolupráci s poisťovňou Dôvera generálnu zmenu lavičiek vo všetkých 12 nemocniciach siete. Celkovo tak pribudne takmer 1200 lavičiek s vyše 4100 pohodlnými miestami na sedenie. ,,Pacienti v Humennom sa môžu tešiť na 116 lavičiek s 362 miestami na sedenie,“ hovorí Kráľ.

Dodané by mali byť v auguste 2014 a umiestnené budú prevažne v čakárňach ambulantných priestorov a na oddeleniach v spoločných častiach. ,,Nové lavičky sa budú vyznačovať dobrou ergonómiou sedenia, odolnosťou a jednoduchou hygienickou údržbou,“ poznamenal hovorca.

Pozrite si vo fotogalérii, ako budú vyzerať nové lavičky…

Nové lavičky - nemocnica
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM