Ondrej Petričko Krimi

Tri kuriózne zásahy za 1 deň: Hasiči zachraňovali zúfalé zvieratá v nebezpečenstve

Hasiči v Košickom kraji zasahovali pri kurióznych prípadoch, kde museli zachraňovať zvieratá. Zo studne vyťahovali šteniatko, zachraňovali sovie mláďa a uviaznutého psa pod mostíkom.

Ilustračný obrázok k článku Tri kuriózne zásahy za 1 deň: Hasiči zachraňovali zúfalé zvieratá v nebezpečenstve
Zdroj: Webnoviny.sk

Hasiči v Košickom kraji absolvovali vo štvrtok tri kuriózne zásahy, pri ktorých zachraňovali zvieratá.

Zachránili sovie mláďa

Sobranských hasičov volali zachrániť šteniatko, ktoré spadlo do domovej studne. Podľa informácií dôstojníka operačného strediska michalovských hasičov Jána Misára, bola studňa hlboká približne tri metre. Kým prišli na miesto, šteniatko zahynulo. Stalo sa mu osudným, že majiteľ nezakryl vrch studne poklopom.

Michalovskí hasiči na Farskej ulici zachraňovali sovie mláďa, ktoré vypadlo z hniezda na strome. „Radili sme sa s ornitológmi, ako postupovať. Na ich odporúčanie sme mláďa nevložili späť do hniezda, ale len na blízky konár, odkiaľ si ho sovia matka zoberie."

Pes uviazol pod mostíkom

Vo štvrtok v noci dostali hasiči z Bidoviec hlásenie o psovi uviaznutom pod mostíkom k rodinnému domu v Slanskej Hute. Dôstojník operačného strediska košických hasičov Radoslav Blaškovan vysvetlil, že hasiči museli mostík rozobrať, aby psa vyslobodili. Na záchrane pracovali viac ako hodinu a pol.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM