Iné športy

Tri humenské talenty na majstrovstvách v Poľsku: Sledujte, ako skvele si počínali

Mini výprava Plaveckého klubu Chemes Humenné si to namierila na majstrovstvá do Poľska. A v medzinárodnej konkurencii sa veru nestratili, práve naopak.

Ilustračný obrázok k článku Tri humenské talenty na majstrovstvách v Poľsku: Sledujte, ako skvele si počínali
Zdroj: PK Chemes Humenné

V poľskom meste Debica sa stretli plavci z tridsiatich poľských a štyroch slovenských plaveckých klubov. 371 pretekárov – 190 mužov a 181 žien, v dňoch 3. až 4. februára zápolilo na týchto majstrovstvách v 25 metrovom bazéne. Mini výpravu Plaveckého klubu Chemes, dve dievčatá a jedného chlapca, viedol tréner Marián Tomahogh.

Jedenásťročný Timotej Leško sa trikrát postavil na najvyšší stupeň víťazov a zlatom ho dekorovali za disciplíny 200 m voľný spôsob, 100 m znak a 100 m polohové preteky. Svoju medailovú bilanciu si rozšíril o dve bronzové medaily – 50 a 100 m voľným spôsobom.

Viktória Vrábľová získala zlato v prsiach na 200 m a striebrom ju ovenčili dvakrát – 50 a 100 m prsia.

Dvanásťročná Nina Trebišovská v silnej konkurencii sa umiestnila najlepšie v motýliku, pričom 50 m doplávala na ôsmom a 100 m na deviatom mieste. V znaku na 100 m skončila na jedenástom mieste. Snaha po víťazstve a dobrom umiestnení znamenala, že vo všetkých štartoch si vylepšila osobné rekordy.

Informácie pre Humenné 24 poskytol PK Chemes Humenné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM