Iné športy

Tréner Tomáša Matuščáka po skvelom šprinte: V posledných piatich krokoch prišiel o Európu

Už ste sa u nás mohli dočítať o parádnom úspechu humenského šprintéra Tomáša Matuščáka. Ako však vyzeral jeho finálový beh z pohľadu trénera?

Ilustračný obrázok k článku Tréner Tomáša Matuščáka po skvelom šprinte: V posledných piatich krokoch prišiel o Európu
Zdroj: TASR

Na Majstrovstvách Slovenska v atletike v bratislavskej hale Elán obsadil v šprinte na 60 metrov bronzovú priečku pretekár z 1. AK Humenné Tomáš Matuščák. Prvý končil Ján Volko, šprintér, ktorého akiste netreba predstavovať a ktorý po finálovom behu priznal, že cítil tlak zo strany práve humenského šprintéra.

Tomáš sa podľa slov trénera Mareka Lučku už pred pretekmi pohrával s myšlienkou splnenia limitu na Európsky šampionát, ktorý sa uskutoční v Glasgowe.

„Finále bolo o súboji troch slovenských rýchlikoch. Jano Volko a Tomáš mali super štarty a Šimon sa za nimi doťahoval. V cieli už Tomášovi dochádzali sily, na udržanie rýchlosti potrebuje behať dlhšie úseky no to sa počas zimy behať vonku nedalo. V posledných piatich krokoch prišiel o druhé miesto a limit do Glasgowa,“ uviedol M. Lučka s tým, že je to aj tak super úspech, aj keď päť stotín do limitu mrzí.

„Tomášov čas ešte len príde, je to mladý perspektívny talentovaný atlét, ktorý sa hlavou už môže pripravovať na juniorské majstrovstvá Európy do Švédska,“ doplnil tréner 1. AK Humenné.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

A ako videl finálový beh Ján Volko, si môžete vypočuť vo videu.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM