Rôzne

Toto sú oni: Humenčania, ktorí si prevzali športové ocenenia za rok 2018

Vo štvrtok boli v obradnej sieni humenského zámku slávnostne odovzdané ceny najlepším humenským športovcom za rok 2018 v širokom spektre odvetví.

Ilustračný obrázok k článku Toto sú oni: Humenčania, ktorí si prevzali športové ocenenia za rok 2018
Zdroj: MsÚ Humenné

Medzi pozvanými hosťami, ktorí sa tejto slávnosti zúčastnili, boli zástupcovia vedenia mesta vrátane primátora Miloša Merička, zástupcovia mestských organizácií, poslanci Mestského zastupiteľstva a rodinní príslušníci ocenených.

O ocenených pritom rozhodli ešte v januári mestskí poslanci, ktorí v tajnom hlasovaní na Cenu športovca roka vybrali z ôsmich navrhnutých ľudí troch. Ocenenie získal Martin Balogáč, ktorý sa venuje hokejbalu. Vlani na majstrovstvách sveta juniorov v tomto športe získal prvé miesto. Ďalšou ocenenou bola kickboxerka Dominika Karchová, ktorá momentálne patrí k najlepším športovcom v Slovenskom zväze kickboxu a je nominovaná na Majstrovstvá sveta v Turecku 2019 a univerzitné hry v Záhrebe. Tretím oceneným sa stal tenista Samuel Puškár, ktorý je reprezentantom Slovenska v tomto športe v kategórii juniorov a zároveň členom Národného tenisového centra v Bratislave. Slovenský tenisový zväz ho vlani vyhlásil za tenisového Juniora roka 2018.

Cenu za rozvoj a podporu športu dostal Peter Tokoš, ktorý podporoval najmä tenis a venoval sa mu ako mládežnícky tréner, a tiež ako funkcionár.

Cenu primátora mesta za rozvoj športu a reprezentáciu Humenného udelil Miloš Meričko Stanislavovi Rehúšovi in memoriam, ktorý bol dlhoročným predsedom správnej rady Volejbalového klubu Chemes Humenné. Ďalším oceneným z rúk primátora bol Martin Bercel, ktorý sa celý život venuje atletike, najskôr ako atlét a neskôr tréner. Primátor tiež ocenil Milana Sroka, ktorý sa športu v meste venuje aktívne od roku 1972 a platí to ešte aj dnes, aj keď už je v dôchodkovom veku.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Postrehli ste? Mesto obnovilo na Hubkovej ďalší altánok…

Na Hubkovej zrekonštruovali ďalší altánok: Pozrite si ho na fotkách
3
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM