Rôzne

Toto ešte v Humennom nebolo: Zažite premietanie priamo na fasáde dominanty mesta!

Počuli ste už o videomappingu? Na rozdiel od väčších miest, Humenné podobné vizuálne divadlo ešte nezažilo. Už čoskoro sa to však zmení.

Ilustračný obrázok k článku Toto ešte v Humennom nebolo: Zažite premietanie priamo na fasáde dominanty mesta!
Zdroj: TASR

Vo štvrtok 14. septembra štartujú v Humennom Pamätné dni mesta, pričom potrvajú až do nedele 17. septembra. Bohatý program pripravený pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky je zložený z množstva akcií. A tie sa uskutočnia na viacerých miestach: na námestí pred Domom kultúry, v Dome kultúry, pri Valaškovskom moste, na zimnom štadióne, pri zimáku, na amfiteátri, v skanzene či pred zámkom.

A práve pred humenským zámkom sa môžete dočkať nevšedného zážitku. Hneď v prvý deň, vo štvrtok po zotmení, sa odohrá bod programu, ktorý pri tom množstve podujatí a hviezd uvedených na plagátoch možno tak trochu zaniká. Videomapping. Premietanie, aké Humenné ešte nezažilo.

Mapovanie videoprojekciou je relatívne nová projekčná technika, ktorá môže premeniť takmer akýkoľvek povrch do dynamického zobrazenia, ktoré prináša divákovi neobyčajný zážitok. No a v Humennom sa bude premietať na budove zámku.

Ako sme sa dozvedeli z humenskej radnice, témou bude prierez históriou nášho mesta až po súčasnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM